Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
lambethka @ 8 Nov 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1366688o zesz.. swietnie wyglada. Zjadlabym...
dziekuję
icon_wink.gif
wysłałabym kawałek na spróbowanie szkoda że takiej poczty elektronicznej nie ma
icon_mrgreen.gif

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
sabuto @ 8 Nov 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1366815Miu-miu Piękny tort
anbetung.gif
Super te falbanki Ci wyszły trudno się wyciska takie falbanki?
Dzięki bardzo, a falbanki robi się bardzo prosto zachęcam, bo szybko się "ubiera" w ten sposób torcik
icon_mrgreen.gif
ja robiłam tylką nr 104 i bardziej pionowo ustawiałam tylkę tak, żeby te falbanki nie leżały na bokach tortu tylko bardziej sterczały, musisz popróbować róznych ustawień tylki. Jeśli Ci to pomoże to zerkałam trochę na to video http://www.youtube.com/watch?v=l4_mNcsN5o8
wink.gif
pozdrawiam.

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
miu-miu miała ostatnio falbankowy tort
wink.gif

ja też, ale robiłam inne falbanki
icon_smile.gif

falbanka.JPG

falbanka2.JPG

Załączniki

• falbanka.JPG
    falbanka.JPG
    117.5 KB · Wyświetleń: 0
  • falbanka2.JPG
    falbanka2.JPG
    113.7 KB · Wyświetleń: 0

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
tak, kwiatek z masy cukrowej...
nie czuję się na siłach jeszcze by ozdabiać kwiatami z masy
icon_smile.gif

tzn. tu musiałbyć jeden dominujący kwiatek - i nie miałam odwagi "wyszprycować" go
icon_redface.gif

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
dziewczyny czy możecie mi pomóc? przeczytalam pól wątku i nadal nic nie wiem

jakiej tylki uzywa się do robienia tych plaskich okrąglych róż na torcie? hmmm nie wiem jak to dokladnie wytlumaczyć. ale tort jest caly pokryty takimi kręconymi rózyczkami
dontknow.gif

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
Sabuto Malena dzięki bardzo
anbetung.gif
musze się zaopatrzeyć w takim razie, bo juz za mną te róże chodzą od jakiegos czasu, tylko odwagi mi brakuje
od razu sobie zamówię do falbanek.
denknach.gif

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
ooooooo matko wasze torty są fantastyczne
anbetung.gif
ja ostatnio skusiłam się i kupiłam sobie w promocji wagę, rewelka, teraz mogę sobie torty ważyć, dodawane składniki, no i robić buttercream 123, ale wczoraj zrobiłam totalną porażkę, nie dość, że nie było u mnie w sklepie drobnego cukru do wypieków to jak robiłam krem 123 nie chciał mi sie do końca rozpuścić (w masie czuć kryształki). Obłożyłam nim tort, ale okruszki z biszkopta się przyklejały no i trochę je widać. Mało tego chciałam spróbować zrobić falbanki, pomyślałam, że zasłodko będzie wszystko butercremem robić i do ozdabiania użyłam śmietany 30% z cukrem pudrem + Śmietan FIX. Nawiet nie wstawie tego tortu bo wstyd,
cry_1.gif
trochę się nawet załamałam.
Teraz już wiem, że w życiu nie będę ozdabiała tortu samą śmietaną 30% z pudrem, Czasami chcę przyklejać różne ozdoby lukru plastycznego i nie wiem jakim krem oprócz buttercremu 123 nadaje się do obłażenia tortu ( ale nie chce całecgo obkładać masą plastyczną) tak żeby ozdoby niepopłynęły?

Robiłam kiedyś krem LeNinki, ale mi sie zwazytł no i się zraziłam, bo szkoda mi wyrzucać tyle składników do kosza i próbować jeszcze raz.

BARDZO, BARDZO, proszę o porady, pomóżcie mi, żebym całkiem się nie załamała .
icon_frown.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Hajastan, nie masz co się wstydzić, każda z nas kiedyś zaczynała i najczęściej na własnych błędach się uczyła (kiedy stawiałam pierwsze kroki nie było Internetu, ba komputerów
fiesgrins.gif
). Tu nie chodzi o wystawę czy konkurs na najpiękniejszy ale właśnie na przykładzie mało udanego łatwiej udzielać porad jakie błędy się popełnia, co należy zmienić, wyeliminować.
Może nie schłodziłaś ubitej śmietany a dodatkowo w rękawie nagrzał się od rąk? To częsta przyczyna, że wszystko się rozlewa i spływa.
Poza tym, jak to obłożenie śmietaną popsuło cały efekt to możesz zdjąć to co zrobiłaś po bokach i po schłodzeniu, nożem boki wygładzić. Wzór nie musi być, może być równa powierzchnia boków. A dla zamaskowania wszelkich nierówności dobrze spisują się okruchy biszkoptowe, tarta czekolada itp.
Nie załamuj się bo takie porażki to żadne porażki
wink.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy