Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Polubiłam barwniki w proszku barwię nimi masę budyniową bo to moja ulubiona masa, jak mam barwić całość to dodaję barwnik do gotującego się budyniu lub robię jasną masę i potem barwię tyle ile mi potrzeba wsypuję barwnik bez rozpuszczania bo moje barwniki są bardzo miałkie. Przy barwieniu masy budyniowej żelowym barwnikiem kolor się rozwarstwiał.

gosiakw

Member
Sty 12, 2013
83
0
6
dzięki sabuto, też tak zrobię. ja próbowałam dzisiaj barwić proszkowymi buttercream i zielony wyszedł dopiero po dodaniu odrobiny alkoholu i to jeszcze taki niwyględny, nie wspomnę już o brązowym który wyszedł hmmm..... sama nie wiem jak to coś opisać
gruebel_2.gif

gosiakw

Member
Sty 12, 2013
83
0
6
dopiero teraz miałam czas żeby porządnie przeczytać wątek. zrobiłam kremy budyniowe tak jak radziłaś Sabuto i zabarwiłam jeden w trakcie gotowania a drugi po ugotowaniu no i kolorki wyszły prześliczne
icon_smile.gif
nie ma porównania do buttercreamu. pomimo niedociągnięć w dekoracji znajomi byli zachwyceni tortem
icon_lol.gif

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
Tort taki skromny dekorowany z "gotowców" miał być z napisem tylko

Załączniki

• DSCN0153.jpg
    DSCN0153.jpg
    349.9 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

gosiakw

Member
Sty 12, 2013
83
0
6
śliczny torcik:) a to moje "arcydzieła" zrobione dzięki waszym radom i podpowiedziom. dziękuję wam za to
cvety.gif

DSC04684.JPG urodzinowy dla znajomej
a te dwa babciowo- dziadziowe:)
DSC04529.JPG
DSC04551.JPG
mam nadzieję że udało mi się wstawić:)

Załączniki

• DSC04684.JPG
    DSC04684.JPG
    1.8 MB · Wyświetleń: 0
  • DSC04529.JPG
    DSC04529.JPG
    2.4 MB · Wyświetleń: 0
  • DSC04551.JPG
    DSC04551.JPG
    2.5 MB · Wyświetleń: 0

gosiakw

Member
Sty 12, 2013
83
0
6
dziękuję kochane
icon_redface.gif
ale to wszystko dzięki Wam i waszym radom:) a co do wyciskania- jak się nie nawyciskam to się nie nauczę a ja baaaaardzo chcę się naumieć
icon_wink.gif

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
Sabuto tylko na posmarowałam cienko najpierw śmietaną bo bałam się że mi dziurki sie porobią

a skoro juz jestem przy głosie to się chciałam was zapytac o polewę własnie. czasami w cukierniach torty sa oblane taką białą polewą, coś ala budyń z żelatyną, znacie? wiecie co to jest?

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
joanis @ 30 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1395991Sabuto tylko na posmarowałam cienko najpierw śmietaną bo bałam się że mi dziurki sie porobią

a skoro juz jestem przy głosie to się chciałam was zapytac o polewę własnie. czasami w cukierniach torty sa oblane taką białą polewą, coś ala budyń z żelatyną, znacie? wiecie co to jest?
Ja niestety nie znam takiej polewy
dontknow.gif

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
no własnie ja tez przeszukuję neta w poszukiwaniu fajnej białej polewy, którą można fajnie rozsmarować na wierzchu ale i na bokach także.
przyznam że moja rodzina ma dość troszkę masy cukrowej i zawsze zsotaje na talerzu (aż żal wyrzucać) a córa ma urodziny 9-go i nie wiem co zrobić.
próbowałam dzisiaj zrobic z mleka w proszku ale klapa

o cos takiego http://www.cmg.net.pl/start/produkty/torty tam jest taki tort z białą polewą

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
joanis @ 30 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1395996no własnie ja tez przeszukuję neta w poszukiwaniu fajnej białej polewy, którą można fajnie rozsmarować na wierzchu ale i na bokach także.
przyznam że moja rodzina ma dość troszkę masy cukrowej i zawsze zsotaje na talerzu (aż żal wyrzucać) a córa ma urodziny 9-go i nie wiem co zrobić.
próbowałam dzisiaj zrobic z mleka w proszku ale klapa

o cos takiego http://www.cmg.net.pl/start/produkty/torty tam jest taki tort z białą polewą

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
próbowałam ten, ale dopóki był ciepły jakos dało się go rozsmarować, szynko ostygł no i stężał, a gdy próbowałam go podgrzac delikatnie to sie przypalił
icon_sad.gif

chyba że ja cos nie tak robiłam,

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy