Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
[quote name='sabuto' post='1397992' date='5 Feb 2013, 12:54 ']Edit: Mi się przypomniało ,że mam podobną tylkę zbędną z dekoracji ciast mogę Ci wysłać, jak chcesz to daj znać na priva.

Sabuto a z którego to numeru Dekoracji bo ja mam numery do 12-go więc może mam taką a żyję w nieświadomości?
dump.gif


edit
patrz Sabuto co za niedorajda ze mnie. lezy sobie taka tylka w skrzynce i ładnie wygląda a ja w nieświadomości szukam po allegro hihihi. Ale dzięki że mnie oświeciłaś.
roflmao_2.gif
roflmao_2.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Sylwia serducho przepiękne! Róże mi się bardzo podobają! Wysokie takie,a ja jak wyciskam to mi jakieś plaskacze wychodzą
icon_mrgreen.gif

Zestawik do wyciskania który pokazałaś fajny ma wszystko co potrzeba.
 

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Wyciskam na papierek przyklejony na ten krążek z gwoździkiem nie wiem jak to ustrojstwo się nazywa
icon_mrgreen.gif
tylką normalnej wielkosci,ale dużą już nabyłam to kiedyś spróbuję,a jaką masę użyłaś na róże fajnie trzymają kształt.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
Sylwia róże cudne, dla mnie praca z tylkami to spore wyzwanie do którego się dość długo przymierzam.

Sabuto a powiedz czy z kremu budyniowego zrobi sie tort z falbankami, czy musi być 123buttercream?
 

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Nie robiłam jeszcze falbanek,ale wyciska się dobrze to pewnie można trzeba by było spróbować.
Edit: Dopiero doczytałam o tylce no zobacz leży taka tylka i się nie odzywa do człowieka
icon_mrgreen.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

joanis

Member
Lut 2, 2009
124
0
0
no własnie Sabuto ja nie wiem co ona taka, mogłaby chociaz pomachac do człowieka że jest!!
roflmao_2.gif


a mnie zaintrygowało to: http://cakecentral.com/t/682196/icing-a-cake
przepis
My recipe
2 cups of butter
2 cups of hi ratio
flavorings
4 pound of confectioners sugar 10x
3 tablespoons of hot water (depending on the weather)

I don't use meringue powder.

I add water to crumb coat but to ice is stiff consistency..

ale co to hi ratio jest ??
gruebel_2.gif
 

Sylwia1978

Member
Maj 13, 2011
151
0
0
sabuto @ 5 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1398054Wyciskam na papierek przyklejony na ten krążek z gwoździkiem nie wiem jak to ustrojstwo się nazywa
icon_mrgreen.gif
tylką normalnej wielkosci,ale dużą już nabyłam to kiedyś spróbuję,a jaką masę użyłaś na róże fajnie trzymają kształt.
ja też wyciskam na krążek stożek i od góry stożka robię płatki a krem na róże robię taki
250g masła( ja używam palmę i też jest ok)
250g cukru pudru
2 łyżki mleka
2 łyżeczki esencji waniliowej
masło,cukier i esencja miksujemy na najwyższych obrotach ok 5-6 minut na puszystą i gładką masę,wtedy wlewamy mleko i mieszamy na gładką masę
To jest mój sprawdzony przepis
icon_lol.gif
 

Załączniki

  • 20110113_110222.jpg
    20110113_110222.jpg
    1.2 MB · Wyświetleń: 0

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Joanis ja z obcych języków noga jestem trzeba by było dziewczyn zapytać co to znaczy bo sama jestem ciekawa.

Sylwia Ty normalnie utalentowana jesteś
anbetung.gif
Robiłam z podobnej masy i cudaki mi wychodziły
icon_mrgreen.gif
Trzeba by było trochę potrenować,a mi chęci przeszły.
Za przepis dzięki! Zapisałam sobie.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

BeataM

Member
Mar 12, 2011
146
0
0
joanis @ 5 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1398103no własnie Sabuto ja nie wiem co ona taka, mogłaby chociaz pomachac do człowieka że jest!!
roflmao_2.gif


a mnie zaintrygowało to: http://cakecentral.com/t/682196/icing-a-cake
przepis
My recipe
2 cups of butter
2 cups of hi ratio
flavorings
4 pound of confectioners sugar 10x
3 tablespoons of hot water (depending on the weather)

I don't use meringue powder.

I add water to crumb coat but to ice is stiff consistency..

ale co to hi ratio jest ??
gruebel_2.gif
Hi ratio - czyli high ratio shortening - to tłuszcz używany do produkcji np. mas spożywczych zawierających duże ilości cukru - np buttercream - pozwala na uzyskanie bardziej puszystego kremu, nie zostawia tłustego posmaku, nie zawiera dodatków soli lub wody jak np masło , lub do ciast - pozwala uzyskać gładsze, wilgotniejsze ciasto. Przebicie "high ratio" spowoduje, że krem zrobi się ziarnisty.

Takie informacje9skrócone oczywiście żeby was nie zanudzać) są na stronach amerykańskich
icon_smile.gif
 

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
malena h @ 18 Jan 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1391572Hajastan, najczęściej pieke dwa biszkopty z 7-8 jaj na prostokatnej blaszce (30-40cm)
i później już wykrawam sobie potrzebnej wielkości krążki na brzusio, następnie na głowę i z resztek sklejam rączki i nóżki
icon_smile.gif


sorki, ale jakoś umknelo mi Twoje pytanie...
icon_smile.gif
xxx
malena h proszę daj przepis na taką blaszkę,
anbetung.gif
bo właśnie przymierzam się do twojego miśka (mam nadzieję,że nie będziesz zła?) i kupiłam sobie blaszkę 30x41 cm, korzystam z przeliczarki http://www.mojewypieki.com/przelicznik-foremek gdzie wychodzi mi, że na tak duzą blaszkę muszę użyć 16 jaj
dump.gif
 

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
Hajastan, całkiem możliwe, że będzie z 16 jaj.
jak ja pieklam w takiej blaszce z 7-8 jaj, to takiego biszkopta nie rozkrawalam na pól
używałam go juz takiej wysokości jak był (czyli coś około 2 cm grubości)
... i dlatego też piekłam 2 biszkopty - każdy z tych 7-8 jaj!
co w sumie daje około 16
icon_smile.gif


a co do miska
icon_smile.gif

czekam na fotki z niecierpliwością xxx
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Malena mam pytanie jaka dokładnie jest ta tylka na futerko czy ona jest z tych większych? Bo mam tylke z dziurkami,ale jakieś małe są
gruebel_2.gif
 

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
ta co mam jest z takich - powiedzmy - średnich
icon_smile.gif

nieco wieksza niż te, które pasują na mały adapter...
ale nie tak duża, jak te na ten większy...
coś pomiędzy :D
najczęściej używam jej bez adapterów bezpośrednio do worka,
ma dobre 2 cm wysokości/długości, a średnica płaskiego dzióbka z otworkami - jakieś 1-1,2 cm
otworów jest jedenaście...
wpisz w google : tylka 233 - i na grafice to jest ta z pierwszych zdjęć
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Właśnie skończyłam tort dla syna koleżanki na 18tkę. Coś mi się łapy trzęsły okropnie, chyba od pogody.

gitara.JPG
 

Załączniki

  • gitara.JPG
    gitara.JPG
    42.5 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy