Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

malwiśka

Member
Kwi 21, 2013
61
0
0
7manka777 dzięki za instrukcję!
anbetung.gif
trzeba będzie spróbować:D

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Upiekłam tort dla wnuczki sąsiadki na komunię,ale jestem nie zadowolona z napisu. Kręgosłup mnie boli i ręka mi się trzęsła, sąsiadce się podobał.

Julcia.JPG

Załączniki

• Julcia.JPG
    Julcia.JPG
    73.5 KB · Wyświetleń: 0

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Malwiśka
bussi.gif
super gładki to on nie jest,ale ujdzie
icon_smile.gif
spróbuj,nóż lub tak ja łopatkę metalową do tortów przed wygładzaniem zamoczyć w mocno ciepłej wodzie wytrzeć i wygładzać.

malwiśka

Member
Kwi 21, 2013
61
0
0
Sabuto
zazwyczaj robię torty z bitą śmietaną, czasami dodaję mascarpone. Jak próbuję nałożyć masę na tort to tworzą mi się okruszki z biszkoptu i mieszają mi się z masą. Może za mocno smaruję po tym torcie i dlatego się kruszy
dontknow.gif
Nawet jeśli by tych okruszków nie było to i tak powierzchnia jest chropowata i nie równa:D Spróbuję, tak jak radzisz, zanurzać nóż w ciepłej wodzie, może to rozwiąże problem.

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Malwiśka ja jak piekę biszkopt to nie przecinam tylko piekę osobno i ten który jest na górze tortu daję odwrotnie czyli odwracam dołem do góry i wtedy jest równo i nic się nie kruszy spróbuj tak zrobić.

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
sabuto piękny jest ten komunijny
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

a to moje, torcik Angry Birds dla córci nawet może być, ale ten piesek to masakra
cry_1.gif
co prawda klientowi się podobał, ale mi wcale

Zdjęcie0074__640x480_.jpg DSC06698__480x640_.jpg

Załączniki

• Zdjęcie0074__640x480_.jpg
    Zdjęcie0074__640x480_.jpg
    220.6 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC06698__480x640_.jpg
    DSC06698__480x640_.jpg
    164.1 KB · Wyświetleń: 0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Ostatnimi czasy u mnie brak zapotrzebowania na wykończenia bita smietaną. Jeszcze chyba 2 lata temu nikt nie chciał masy cukrowej a teraz odwrotnie. Troszeczkę żałuję, że nie mam czasu na eksperymenty z bitą śmietaną bo tu takie cudeńka powstają
daumen.gif

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Hajastan
bussi.gif
Twoje torty przecudne
anbetung.gif
Co konkretnie masz do pieska? Fajny jest, tak realistycznie wygląda myślałam,że wyskoczy na mnie z monitora
icon_smile.gif
A oczy to tak patrzą jak u żywego pieska!

malwiśka

Member
Kwi 21, 2013
61
0
0
Sabuto spróbuję tak zrobić jak mówisz i upiekę każdy osobno.

Hajastan śliczne torty! Tę sierść robi się zwykła tylką z okrągłą końcówką?
icon_smile.gif

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
Sabuto bardzo ładny
icon_smile.gif
I tak to już jest że nam się coś nie podoba, a goście są zachwyceni. Ja ze swoich komunijnych jestem bardzo niezadowolona, a gościom się podobały

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Iva
bussi.gif
Z tym nie podobaniem to raczej wygórowane oczekiwania mamy
icon_mrgreen.gif
Torty fajne ,a komunistka przepiękna
anbetung.gif

Opłatek fajnie wygląda, a powiedz jak on się zachowuje przy krojeniu? Bo jeszcze nie robiłam z takim opłatkiem.

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
malwiśka, sabuto bardzo wam dziekuję, nie zadowolona jestem bo wyszedł mi trochę za niski, za gruby,
icon_neutral.gif
robiłam go większe pół dnia i jak na samym końcu wkładałm trochę masy do rekawa usłyszałm jakby coś upadło, to była głowa pieska,
cry_1.gif
załamałam się, poprawiałam go do 1:00 rano, ale na szczęście dało się go poprawić. Głupia byłam, bo jak robiłam oczy czy nos, albo jak uzupełniałam worek cukierniczy powinnam go wstawiać chociaż na chwilę do lodówki, a ja tego nie zrobiłam.

sierść robiłam tą tylką http://d3w5aos35qel1w.cloudfront.net/img/G...th-Tip-main.jpg

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy