Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Rada na kwiatki: Wyciskac na papierki (pociety papier do pieczenia) schlodzic chwilke w zamrazarce i przeniesc na rort przy pomocy wykalaczki, ewentualnie wykalaczka przypiac do tortu. 😊

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Karino, wielkie dzięki
bussi.gif
Zapamiętam na przyszłość. Dzisiaj to był spontan. I jak się okazało, szybko musiałam przekazać ciasto. Ale i tak szwagierka zachwycona.

marzena.xs

Member
Gru 28, 2016
7
0
0
Witam jetem tu zalogowana po raz drugi wczesniej bylam pod nickiem beataxs . Zalozylam nowe konto bo na tym wczesniejszym nie moglam sie logowac ,ale do rzeczy po ostatnich przejsciach z tortami chodzi o zamawiane torty z cukierni powiedzialam dosc !!!!. Postanowilam ,ze sama sproboje robic torty ( przyznam sie ze jestem cukiernik z zawodu ) oczywiscie z wasza pomoca I po to tez wrocilam do was po porady i przepisy .patrzac na wasze super dziela az chce sie dzialac
lecker.gif
Ze wzgledu na brak czasu mozna powiedziec ze nic nie pieke sama w domu ale chciala bym zmienic to i w koncu sama zaczac piec torty na wlasne potrzeby i otoz mam od razu pytanie jaki worek kupic i jakie tylki byly by mi najbardziej potrzebne .i czy macie jakis sklep z takimi rzeczami gdzie wszystko moglabym kupic w jednym miejscu

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Sorki zle spojrzalam, wyciskalam futerko tylka 234, 233 jest mniejsza. Mam obie...

Załączniki

• WP_20170114_002.jpg
    WP_20170114_002.jpg
    272.9 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Dzieki!
Mam jakąś taką bez oznaczenia i to będzie ta mniejsza i takie cienizny z niej wychodzą
icon_mrgreen.gif
A ta od futerka fajniejsza.
20170114-234817.jpg

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Karina Cashel

Member
Cze 6, 2009
932
3
18
Nie robilam monster trucka ale nie polecam robienia kol z biszkoptu. Mi w traktorze klapnely i traktor siedzial na kapciach. Maskowalam to pokruszonym biszkoptem robiacym za bloto.
Zrobilabym okragly tort i ulepilabym trucka z masy jako dekoracje na wierzchu...
Mozna by tez kola zrobic z ciastek lub twardego, suchrgo ciasta zeby nie siadly pod ciezarem ale to chyba mija sie z celem bo kola to wieksza czesc tortu jest w przypadku monstet truck.
Wpisz sobie w google "monster truck cake", moze jakis obrazek Cie zainspiruje...

wianka

Member
Sty 25, 2012
1,034
10
38
No właśnie koła raczej muszą być z biszkoptu, może spróbuję mocować patyczkami do szaszłyków i jakoś przetrwa.

pychotka12

Member
Mar 4, 2014
395
0
0
wianka @ 19 Jan 2017 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1620385No właśnie koła raczej muszą być z biszkoptu, może spróbuję mocować patyczkami do szaszłyków i jakoś przetrwa.
Patyczki nie pomogą, kiedyś próbowałam na próbę z mniejszymi kołami, i patyczki trochę zjechały i na dole koła były lekko plaskate, chyba że koła zrobisz np. folia aluminiowa zgnieciona na wielkość kół i obłożona masą cukrową, jak podeschnie powinno się trzymać.

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Zrobiłabym z deseczki/skejki podest na którym montowałabym nadwozie auta. Albo pudełko plastikowe obłożyłabym masą lub folą alu. Auto powinno stać wyżej wówczas ciężar nie spłaszczy kół, które mogą być dostawione w dowolny sposób, czy to na patyczki czy przyklejone lukrem
icon_wink.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy