illy @ 21 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=664520witam, jestem tu nowa, ale moge powiedziec, ze juz wiele sie doweidzialam stad o dekorowaniu tortow, za co chcialabym podziekowac Wam wszystkim. Mam jednak pytanie, na wielu tortach widzialam jako dekoracje jakas mase na calym ciescie. Czy ktos by mi mogl powiedziec jak to sie robi. Zawsze to wychodzi idealnie rowne na tych tortach i chcialam sama sprobowac. Bede wdzieczna za jakokolwiek podpowiedz. PozdrawiamWitaj Illy!
Jest taka świetna masa Cinki , z której super się robi ozdoby
lub pokrywa cały tort- próbowałam i polecam:
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...t=0&start=0
Można też z kupionego marcepanu- ale to drogo jest...
Cinka @ 24 Feb 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=665833Illy chyba chodzi raczej o masę cukrową - https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=414
Ja tam polecam Twoją masę Cinko, bo mi ona du gustu przypadła
- łatwa , prosta , super kolorowa bo łatwo się ją zabarwia
i świetnie się ją na tort kładzie, jest bardzo plastyczna...![]()
A cukrowej jeszcze nie robiłam...może nie jest trudna...?![]()
Mam chrapkę na tort niewyprasowany...ale mi odwagi brak...![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.