Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
pulsilla @ 25 Apr 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=696411przepraszam, ze post pod postem ale nie wiem jak edytować posta
icon_smile.gif
Z tego co wiem to na razie póki jesteś nowym użytkownikiem forum masz możliwość edytowania posta wyłącznie zaraz po jego napisaniu, jak minie ileś tam (nie wiem ile...) czasu już tej możliwości nie masz. Pełną edycję swoich postów "dostaniesz w prezencie"
icon_wink.gif
wraz z napisaniem 500 posta na naszym forum.

Chyba nic nie poplątałam?
gruebel_2.gif

PS
Śliczny tort
freu.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

pulsilla

Member
Sty 29, 2008
14
0
0
to masa cukrowa:) sama robiłam a tort poprzekładany jest kremem ajerkoniakowym (niestety kupnym ale nie miałam już siły bawić się w robienie domowego kremu) na dolnej warstwie do kremu wmieszałam wisienki a na góra brzoskwinie:)
cieszę się, ze torcik sie podoba:)

sylcia

Member
Paź 29, 2004
2,199
0
0
Taki zrobilam wczoraj na urodziny mojej kochanej sasiadki.
Tort-niespodzianka
fiesgrins.gif

Img_3745.jpg
Img_3759.jpg

Załączniki

• Img_3745.jpg
    Img_3745.jpg
    48.2 KB · Wyświetleń: 0
  • Img_3759.jpg
    Img_3759.jpg
    49.7 KB · Wyświetleń: 0

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Sylciu jak zwykle jestem pod wrażeniem dekoracji, która jest zarówno delikatna jak i starannie wykonana, dzięki czemu idzie w parze z nadaniem tortowi niepowtarzalności i elegancji
daumen.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

terjon

Member
Lip 22, 2007
767
0
0
Agata @ 5 Feb 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=657290Tess bardzo dziękuję
bussi.gif
i od razu pytanie czy można zamiast syropu kukurydzianego użyć złotego syropu bo akurat taki mam w domu?
Jeśli mogę dorzucić swoje doswiadczenia to zamiast syropu kukurydzianego dodałam taką samą ilośc miodu sztucznego.
Powstały tłuszcz wykręcałam rękami(w lekarskich rękawiczkach).Potem spłaszczałam na placek, wkładałam do woreczka foliowego i schładzałam w lodówce.Potem odłamywałam po kawałeczku i lepiłam według potrzeb.Dodawałam także barwników w płynie.Zasugerowałam sie przepisem -chyba Elki z Wilna, która do wyrobu czekoladowych róż(z ciemnej czekoladydodawała sztuczny miód.Na zdjęciu sernik wiedeński udekorowany właśnie różami i listkami z białej czekolady robiony tym sposobem.

terjon

Member
Lip 22, 2007
767
0
0
Agata @ 5 Feb 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=657290Tess bardzo dziękuję
bussi.gif
i od razu pytanie czy można zamiast syropu kukurydzianego użyć złotego syropu bo akurat taki mam w domu?
Jeśli mogę dorzucić swoje doswiadczenia to zamiast syropu kukurydzianego dodałam taką samą ilośc miodu sztucznego.
Powstały tłuszcz wykręcałam rękami(w lekarskich rękawiczkach).Potem spłaszczałam na placek, wkładałam do woreczka foliowego i schładzałam w lodówce.Potem odłamywałam po kawałeczku i lepiłam według potrzeb.Dodawałam także barwników w płynie.Zasugerowałam sie przepisem -chyba Elki z Wilna, która do wyrobu czekoladowych róż(z ciemnej czekoladydodawała sztuczny miód.Na zdjęciu sernik wiedeński udekorowany właśnie różami i listkami z białej czekolady robiony tym sposobem.

Załączniki

• sernik.JPG
    sernik.JPG
    234.5 KB · Wyświetleń: 0

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Mój dzisiejszy tort, robiony dla koleżanki. Fotka przedstawia tort jeszcze z niedociągnięciami, ale wtedy zrobiłam i miałam teraz zrobić. No ale tortu już nie mam to i fotki nie mam
icon_rolleyes.gif

SNV80438.JPG

Załączniki

• SNV80438.JPG
    SNV80438.JPG
    314.6 KB · Wyświetleń: 0

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Nie tylko piękne, ale strasznie apetyczne. Człowiek m ochotę po talerzyk biec do kuchni
daumen.gif
icon_mrgreen.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy