Elka @ 12 Sep 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1467424Pokielbasilam, bo moje sliwki klaply.Ja w tym roku robię eksperymentalnie inaczej. Wczoraj zalałam połówki śliwek gorącą marynatą i zostawiłam na całą noc. Dziś zlałam marynatę, trochę ją pogotowałam i znów zalałam śliwki. Zobaczę potem, czy będą wymagać trzeciej takiej operacji, czy będzie je można zapakować do słoiczków i zapasteryzować. Oprócz cynamonu i goździków dałam świeży imbir i skórkę z cytryny.
EDIT:
Hazo, może wpisz ten przepis w oddzielnym temacie, bo zdaje mi się, że tu go nie ma?![]()
Ciekawa alternatywa dla pomysłu sygnowanego hasłem Lemnis/Vitry.
Joanna @ 13 Sep 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1467610EDIT:
Hazo, może wpisz ten przepis w oddzielnym temacie, bo zdaje mi się, że tu go nie ma?![]()
Ciekawa alternatywa dla pomysłu sygnowanego hasłem Lemnis/Vitry.Hazo, bardzo proszę wpisz ten przepis. No comment. EOT
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.