- Lut 21, 2005
- 16,701
- 3
- 38
Potrzebne będą: schab, szalotki (ew. cebula), czosnek, bulion/woda, pędy babusa, sos słodko- pikantny, sos rybny/ ostrygowy, ocet ryżowy, sos sojowy jasny i pieprz czarny.
Wymieszać sos słodko- pikantny, kilka kropli sosu rybnego, łyżeczkę octu ryżowego. Schab pociąć na kawałki, zamarynować. Odstawić do lodówki na min. 3 godziny. Obsmażyć.
Szalotki pokroić w piórka, przesmażyć, dodać posiekany ząbek czosnku, zalać niewielką ilością wody/ bulionu, wrzucić mięso i dusić. Dodać pędy i dalej dusić na małym ogniu. Doprawić sosem słodko- pikantnym, odrobiną sosu sojowego i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Moje uwagi
- nie bardzo chciało mi się gotować, więc poszłam "na skróty" i użyłam gotowego sosu
- u mnie z cebula, bo szalotki "wyszły"

Wymieszać sos słodko- pikantny, kilka kropli sosu rybnego, łyżeczkę octu ryżowego. Schab pociąć na kawałki, zamarynować. Odstawić do lodówki na min. 3 godziny. Obsmażyć.
Szalotki pokroić w piórka, przesmażyć, dodać posiekany ząbek czosnku, zalać niewielką ilością wody/ bulionu, wrzucić mięso i dusić. Dodać pędy i dalej dusić na małym ogniu. Doprawić sosem słodko- pikantnym, odrobiną sosu sojowego i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Moje uwagi
- nie bardzo chciało mi się gotować, więc poszłam "na skróty" i użyłam gotowego sosu
- u mnie z cebula, bo szalotki "wyszły"

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: