- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
- kubek surowej ciecierzycy
- łyżeczka soli
- łyżeczka czerwonej papryki
- szczypta lub dwie chilli (jak ktoś lubi pikantnie)
- łyżka miodu
- łyżka oliwy
- płaska łyżka mąki
Wypłukać, odcedzić.
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć ciecierzycę i pozostałe składniki, staraj się posypać równomiernie przyprawami, na koniec, gdy miód się rozpuści posyp mąką równomiernie i podsmażaj około 7-8 minut mieszając od czasu do czasu.
Gdy ostygnie, przesyp do miseczek, usiądź wygodnie i włącz film albo otwórz książkę

Ciecierzyca jest jak słone orzeszki lub orzeszki pikantne w miodzie. Przyprawy możesz dodawać jakie chcesz i ile chcesz, do smaku. Ten krtótki czas smażenia sprawia, że ziarna ciecierzycy nie są całkiem miękkie, lecz jędrne.
Nam bardzo smakują
