- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
50 dag zielonego agrestu
50 dag truskawek
1/8 litra białego wina
7,5 dag cukru
skórka z cytryny
1/2 laski wanilii
2 łyżki mąki ziemniaczane
Ja wykorzystałam mrożone truskawki i agrest z kompotu, więc... Wymieszać wino, cukier, skórkę cytrynową i wanilię i doprowadzić do wrzenia. Wrzucić owoce z kompotu oraz rozmrożone truskawki wraz z sokiem. Gotować 2 minuty. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z niewielką ilością zimnej wody i wlać do gotującego się kompotu. Przelać do miski i odstawić w chłodne miejsce.

50 dag truskawek
1/8 litra białego wina
7,5 dag cukru
skórka z cytryny
1/2 laski wanilii
2 łyżki mąki ziemniaczane
Ja wykorzystałam mrożone truskawki i agrest z kompotu, więc... Wymieszać wino, cukier, skórkę cytrynową i wanilię i doprowadzić do wrzenia. Wrzucić owoce z kompotu oraz rozmrożone truskawki wraz z sokiem. Gotować 2 minuty. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z niewielką ilością zimnej wody i wlać do gotującego się kompotu. Przelać do miski i odstawić w chłodne miejsce.
