- Wrz 1, 2005
- 13,227
- 1
- 0
Na początek "czekadełko"
Składniki :
50 dag słoniny świeżej
50 dag cebuli
50 dag pieczarek (robiłam i z boczniakami - jeszcze lepsze)
2 kostki bulionu grzybowego (raz dałam zmielone na pył grzyby suszone namoczone w odrobinie wody - też tak można)
1 płaska łyżeczka białego pieprzu zmielonego
2-3 szczypty soli (bez kostek więcej )
Wykonanie :
Zmielić pieprz i grzyby suszone (1 min - Interwał) wysypać
Rozdrobnić cebulę (poz 4. wrzucać na wirujące noże) wysypać
Rozdrobnić pieczarki (j.w.) wysypać
Rozdrobnić słoninę (j.w. na dwie raty)
Roztopić słoninę (12 min, temp.Varoma, obr.1-1,5)
Dodać cebulę (15 min, reszta j.w.)
Dodac pieczarki, kostki grzybowe i przyprawy (20 min, reszta j.w.)
Przenieść do pojemników i zastudzić
Dla mnie pycha,zawsze mam kilka pojemniczków w zamrażarce
Składniki :
50 dag słoniny świeżej
50 dag cebuli
50 dag pieczarek (robiłam i z boczniakami - jeszcze lepsze)
2 kostki bulionu grzybowego (raz dałam zmielone na pył grzyby suszone namoczone w odrobinie wody - też tak można)
1 płaska łyżeczka białego pieprzu zmielonego
2-3 szczypty soli (bez kostek więcej )
Wykonanie :
Zmielić pieprz i grzyby suszone (1 min - Interwał) wysypać
Rozdrobnić cebulę (poz 4. wrzucać na wirujące noże) wysypać
Rozdrobnić pieczarki (j.w.) wysypać
Rozdrobnić słoninę (j.w. na dwie raty)
Roztopić słoninę (12 min, temp.Varoma, obr.1-1,5)
Dodać cebulę (15 min, reszta j.w.)
Dodac pieczarki, kostki grzybowe i przyprawy (20 min, reszta j.w.)
Przenieść do pojemników i zastudzić
Dla mnie pycha,zawsze mam kilka pojemniczków w zamrażarce