Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
Smalec z grzybami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="jobi" data-source="post: 308281" data-attributes="member: 708"><p>Na początek "czekadełko"</p><p></p><p>Składniki :</p><p>50 dag słoniny świeżej</p><p>50 dag cebuli</p><p>50 dag pieczarek (robiłam i z boczniakami - jeszcze lepsze)</p><p>2 kostki bulionu grzybowego (raz dałam zmielone na pył grzyby suszone namoczone w odrobinie wody - też tak można)</p><p>1 płaska łyżeczka białego pieprzu zmielonego</p><p>2-3 szczypty soli (bez kostek więcej )</p><p></p><p>Wykonanie :</p><p>Zmielić pieprz i grzyby suszone (1 min - Interwał) wysypać</p><p>Rozdrobnić cebulę (poz 4. wrzucać na wirujące noże) wysypać</p><p>Rozdrobnić pieczarki (j.w.) wysypać</p><p>Rozdrobnić słoninę (j.w. na dwie raty)</p><p>Roztopić słoninę (12 min, temp.Varoma, obr.1-1,5)</p><p>Dodać cebulę (15 min, reszta j.w.)</p><p>Dodac pieczarki, kostki grzybowe i przyprawy (20 min, reszta j.w.)</p><p>Przenieść do pojemników i zastudzić</p><p></p><p>Dla mnie pycha,zawsze mam kilka pojemniczków w zamrażarce</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="jobi, post: 308281, member: 708"] Na początek "czekadełko" Składniki : 50 dag słoniny świeżej 50 dag cebuli 50 dag pieczarek (robiłam i z boczniakami - jeszcze lepsze) 2 kostki bulionu grzybowego (raz dałam zmielone na pył grzyby suszone namoczone w odrobinie wody - też tak można) 1 płaska łyżeczka białego pieprzu zmielonego 2-3 szczypty soli (bez kostek więcej ) Wykonanie : Zmielić pieprz i grzyby suszone (1 min - Interwał) wysypać Rozdrobnić cebulę (poz 4. wrzucać na wirujące noże) wysypać Rozdrobnić pieczarki (j.w.) wysypać Rozdrobnić słoninę (j.w. na dwie raty) Roztopić słoninę (12 min, temp.Varoma, obr.1-1,5) Dodać cebulę (15 min, reszta j.w.) Dodac pieczarki, kostki grzybowe i przyprawy (20 min, reszta j.w.) Przenieść do pojemników i zastudzić Dla mnie pycha,zawsze mam kilka pojemniczków w zamrażarce [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
Smalec z grzybami
Top
Bottom