- Maj 11, 2008
- 2,435
- 2,428
- 113
Mia艂am problem z tytu艂em, jak wida膰 
Szybki przepis na fajna przek膮sk臋.
Sk艂adniki:
- 240 g mozarelli
- 120 g ricotty
- 2-3 艂y偶ki 艣mietany 30%
- s贸l, pieprz
- pomidorki koktajlowe (1-2 gar艣cie)
- oliwa
- pesto
Mozarell臋, ricott臋 i 艣mietank臋 zmiksowa膰 w blenderze, doprawi膰 sol膮. Pomidorki upiec z oliw膮 i sol膮 w 200 stopniach przez 15-20 minut, a偶 pop臋kaj膮. Do pomidor贸w pod koniec mo偶na dorzuci膰 czosnek - ja zwykle tego nie robi臋, bo moje pesto jest czosnkowe.
Zblendowane sery wy艂o偶y膰 na talerz, wy艂o偶y膰 na to pesto i pomidorki. Mo偶na na wierzchu doda膰 listki bazylii. Podawa膰 z podpieczon膮 bagietk膮 lub focaccia Elki

Szybki przepis na fajna przek膮sk臋.
Sk艂adniki:
- 240 g mozarelli
- 120 g ricotty
- 2-3 艂y偶ki 艣mietany 30%
- s贸l, pieprz
- pomidorki koktajlowe (1-2 gar艣cie)
- oliwa
- pesto
Mozarell臋, ricott臋 i 艣mietank臋 zmiksowa膰 w blenderze, doprawi膰 sol膮. Pomidorki upiec z oliw膮 i sol膮 w 200 stopniach przez 15-20 minut, a偶 pop臋kaj膮. Do pomidor贸w pod koniec mo偶na dorzuci膰 czosnek - ja zwykle tego nie robi臋, bo moje pesto jest czosnkowe.
Zblendowane sery wy艂o偶y膰 na talerz, wy艂o偶y膰 na to pesto i pomidorki. Mo偶na na wierzchu doda膰 listki bazylii. Podawa膰 z podpieczon膮 bagietk膮 lub focaccia Elki
