Smarowid艂o imprezowe

Aniutka

Well-known member
Maj 11, 2008
2,436
2,430
113
Mia艂am problem z tytu艂em, jak wida膰 馃お

Szybki przepis na fajna przek膮sk臋.
Sk艂adniki:
- 240 g mozarelli
- 120 g ricotty
- 2-3 艂y偶ki 艣mietany 30%
- s贸l, pieprz
- pomidorki koktajlowe (1-2 gar艣cie)
- oliwa
- pesto

Mozarell臋, ricott臋 i 艣mietank臋 zmiksowa膰 w blenderze, doprawi膰 sol膮. Pomidorki upiec z oliw膮 i sol膮 w 200 stopniach przez 15-20 minut, a偶 pop臋kaj膮. Do pomidor贸w pod koniec mo偶na dorzuci膰 czosnek - ja zwykle tego nie robi臋, bo moje pesto jest czosnkowe.
Zblendowane sery wy艂o偶y膰 na talerz, wy艂o偶y膰 na to pesto i pomidorki. Mo偶na na wierzchu doda膰 listki bazylii. Podawa膰 z podpieczon膮 bagietk膮 lub focaccia Elki 馃槉

Za艂膮czniki

• IMG_8350.jpeg
    IMG_8350.jpeg
    155.2 KB · Wy艣wietle艅: 20

MarthaB

Well-known member
Kwi 9, 2009
3,039
318
83
Mam tak膮 tradycj臋, 偶e z czterema kole偶ankami spotykamy si臋 zawsze na nasze urodziny (plus jeszcze kilka innych okazji), teraz urodziny mia艂am ja, wi臋c szukam menu. Zwyczajowo podajemy co艣 na ciep艂o plus 2 przek膮ski i ciasto. Tort przynosz膮 go艣cie (mamy taki jeden ulubiony, niedu偶y, mega s艂odki bezowo-krucho-kajmakowy (Reniu - to od Kapki, wi臋c mo偶esz spr贸bowa膰 :) )

Zapisuj臋 przepis :)

MarthaB

Well-known member
Kwi 9, 2009
3,039
318
83
Melduj臋, 偶e mo偶e by膰 馃憤馃憤 Pasta wszystkim smakowa艂a. Ale poda艂am bez pomidork贸w bo mi strasznie wodniste wysz艂y. B臋d臋 robi膰 r贸偶ne wariacje. Pesto mia艂am z firmy 艁owicz, wyj膮tkowo mi smakowa艂o.

• Like
Reakcje: Aniutka

Aniutka

Well-known member
Maj 11, 2008
2,436
2,430
113
Pomidory moim zdaniem sporo dodaj膮 do og贸lnego smaku. Jesli wysz艂y wodniste, mo偶esz spr贸bowa膰 suszone pomidory - sam ser z pesto potrzebuje tego dodatku.

Automat do kawy

Je艣li podoba Ci si臋 forum i chcia艂by艣 nas wesprze膰, po prostu kup nam kaw臋.

W ramach podzi臋kowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy