- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Lekka słoność fety przełamana słodyczą truskawek.
pieczywo tostowe
ser feta w kostce
sałata lodowa
truskawki
1 jajko
bułka tarta
olej do smażenia
Pieczywo tostowe zrumienić.
Fetę pokroić w plastry grubości ok 1 cm. Plastry zanurzać najpierw w rozkłóconym jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć krótko, aż będą lekko złote, ostrożnie odwracając na drugą stronę.
Za pomocą łopatki układać po dwa plastry na toście z sałatą. Na wierzchu ułożyć truskawki.

pieczywo tostowe
ser feta w kostce
sałata lodowa
truskawki
1 jajko
bułka tarta
olej do smażenia
Pieczywo tostowe zrumienić.
Fetę pokroić w plastry grubości ok 1 cm. Plastry zanurzać najpierw w rozkłóconym jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć krótko, aż będą lekko złote, ostrożnie odwracając na drugą stronę.
Za pomocą łopatki układać po dwa plastry na toście z sałatą. Na wierzchu ułożyć truskawki.