Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Smażone wiśnie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 544070" data-attributes="member: 592"><p><strong>Smażone wiśnie</strong></p><p></p><p>moje ulubione-podobno są lekarstwem w przypadku reumatyzmu</p><p></p><p>5 kg dobrze dojrzałych wiśni</p><p>pół kg miodu -ja daję więcej ,aż jest przyjemnie słodkie</p><p>łyżeczka cynamonu</p><p>kilkanaście goździków</p><p></p><p>Wiśnie umyć ,usunąć pestki i smażyć w dużym garnku na wolnym ogniu przez trzy dni po kilka godzin dziennie</p><p>W połowie ostatniego dodajemy goździki ,kilka minut przed zakończeniem smażenia cynamon ,a miód natychmiast po odstawieniu z ognia.Mieszamy i nakładamy do słoików (wyparzone) i zakręcamy .Następnego dnia krótko pasteryzujemy</p><p></p><p></p><p>Moje uwagi </p><p>Ja jak zagotuję owoce ,to odlewam sok i pasteryzuję ,a resztę smażę.Pasteryzuje ok 20 minut.Wg. mnie pyszne</p><p>A ja goździki tłukę i przesiane dodaję</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 544070, member: 592"] [B]Smażone wiśnie[/B] moje ulubione-podobno są lekarstwem w przypadku reumatyzmu 5 kg dobrze dojrzałych wiśni pół kg miodu -ja daję więcej ,aż jest przyjemnie słodkie łyżeczka cynamonu kilkanaście goździków Wiśnie umyć ,usunąć pestki i smażyć w dużym garnku na wolnym ogniu przez trzy dni po kilka godzin dziennie W połowie ostatniego dodajemy goździki ,kilka minut przed zakończeniem smażenia cynamon ,a miód natychmiast po odstawieniu z ognia.Mieszamy i nakładamy do słoików (wyparzone) i zakręcamy .Następnego dnia krótko pasteryzujemy Moje uwagi Ja jak zagotuję owoce ,to odlewam sok i pasteryzuję ,a resztę smażę.Pasteryzuje ok 20 minut.Wg. mnie pyszne A ja goździki tłukę i przesiane dodaję [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Smażone wiśnie
Top
Bottom