- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
75 dag ziemniaków
20 dag kabanosów
30 dag pomidorów
1 cebula
2 łyżki oleju
pęczek świeżej włoszczyzny lub 30 dag mrożonej
sól
pieprz
4 jajka
1 pęczek natki pietruszki
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Kabanosy pokroić w cienkie plastry, pomidory - w ósemki, cebulę - w kostkę. Ziemniaki smażyć na gorącym oleju przez 10 minut. Dodawać kolejno pokrojone kabanosy, cebulę oraz warzywa i smażyć całość przez dalsze 5 minut. Wrzucić pomidory, doprawić do smaku. Do warzyw wbić jajka, nie mieszać, dopóki lekko się nie zetną. Posypać posiekaną natką pietruszki.

20 dag kabanosów
30 dag pomidorów
1 cebula
2 łyżki oleju
pęczek świeżej włoszczyzny lub 30 dag mrożonej
sól
pieprz
4 jajka
1 pęczek natki pietruszki
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Kabanosy pokroić w cienkie plastry, pomidory - w ósemki, cebulę - w kostkę. Ziemniaki smażyć na gorącym oleju przez 10 minut. Dodawać kolejno pokrojone kabanosy, cebulę oraz warzywa i smażyć całość przez dalsze 5 minut. Wrzucić pomidory, doprawić do smaku. Do warzyw wbić jajka, nie mieszać, dopóki lekko się nie zetną. Posypać posiekaną natką pietruszki.
