Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Smażony bób z czerwoną pastą curry
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yrsa" data-source="post: 1534216" data-attributes="member: 13254"><p>350 g ugotowanego i obranego ze skórki bobu</p><p>1 łyżka oleju roślinnego</p><p>3 łyżki pokrojonego na plasterki czosnku</p><p>3 łyżki pokrojonej w cienkie plasterki szalotki </p><p>2 małe, świeże, tajskie czerwone chilli bez pestek, w plasterkach (moje było nieznanego pochodzenia)</p><p>świeżo mielony czarny pieprz (do smaku)</p><p>2 łyżeczki cukru (najlepiej palmowego)</p><p>2 łyżeczki tajskiej czerwonej pasty curry (to moim zdaniem nieco za dużo)</p><p>1 łyżka sosu rybnego lub jasnego sosu sojowego</p><p>2 łyżki wody</p><p></p><p>Rozgrzać na dużym ogniu wok lub patelnię i wlać olej. Jak już będzie gorący, wrzucić czosnek, szalotkę, chili oraz czarny pieprz i smażyć minutę, mieszając. Dodać bób, cukier, pastę curry, sos rybny oraz wodę i smażyć na dużym ogniu przez 2 minuty, mieszając. Podawać od razu. Mnie czegoś tu brakowało, więc posypałam danie natką kolendry i to był dobry pomysł.</p><p>Lubię ostre dania, ale to było dla mnie za mocne. Następnym razem dam mniej pasty curry.</p><p></p><p>Przepis pochodzi z książki &quot;Łatwa kuchnia tajska&quot; Kena Homa.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yrsa, post: 1534216, member: 13254"] 350 g ugotowanego i obranego ze skórki bobu 1 łyżka oleju roślinnego 3 łyżki pokrojonego na plasterki czosnku 3 łyżki pokrojonej w cienkie plasterki szalotki 2 małe, świeże, tajskie czerwone chilli bez pestek, w plasterkach (moje było nieznanego pochodzenia) świeżo mielony czarny pieprz (do smaku) 2 łyżeczki cukru (najlepiej palmowego) 2 łyżeczki tajskiej czerwonej pasty curry (to moim zdaniem nieco za dużo) 1 łyżka sosu rybnego lub jasnego sosu sojowego 2 łyżki wody Rozgrzać na dużym ogniu wok lub patelnię i wlać olej. Jak już będzie gorący, wrzucić czosnek, szalotkę, chili oraz czarny pieprz i smażyć minutę, mieszając. Dodać bób, cukier, pastę curry, sos rybny oraz wodę i smażyć na dużym ogniu przez 2 minuty, mieszając. Podawać od razu. Mnie czegoś tu brakowało, więc posypałam danie natką kolendry i to był dobry pomysł. Lubię ostre dania, ale to było dla mnie za mocne. Następnym razem dam mniej pasty curry. Przepis pochodzi z książki "Łatwa kuchnia tajska" Kena Homa. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Smażony bób z czerwoną pastą curry
Top
Bottom