Smerf

ela2225

Member
Sty 28, 2006
6,033
9
38
Potrzebujemy:
Masa I
1 kg twarogu 3 razy zmielonego
3/4 kostki margaryny
6 jaj
1,5 szkl cukru pudru
paczka budyniu o jasnym kolorze
1 łyzeczka proszku do pieczenia
aromat najlepiej arakowy
1 łyżka maki ziemniaczanej
mleko do budyniu
Masa II
2 szklanki maku
2/3 szkl cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyzki miodu
2 łyżki tartej bułki
3 jaja
aromat migdałowy


Robimy masę I
Twaróg ucieramy z margaryną i aromatem .
Dodajemy żółtka ubite wcześniej z cukrem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Gotujemy gęsty budyń z połowy mleka (MOŻNA TROCHĘ WIĘCEJ)studzimy i powoli dadajemy do ucieranej masy.

Musimy jeszcze dodać ubitą pianę z białek ale robimy to dopiero po prZygotowaniu masy II

Teraz masa nr.II
mak parzymy i dwa razy mielimy.Do maku dodajemy wszystkie składniki oprócz białek.Mieszamy .
Ubijamy pianę z białek i lekko mieszamy.
Do sera też mozemy już dodać ubitą pianę.
W formie układamy na przemian kupkami raz mak raz ser.
Pieczemy i polewamy polewą.