Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Smerf
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ela2225" data-source="post: 340080" data-attributes="member: 1298"><p>Potrzebujemy:</p><p>Masa I</p><p>1 kg twarogu 3 razy zmielonego</p><p>3/4 kostki margaryny</p><p>6 jaj</p><p>1,5 szkl cukru pudru</p><p>paczka budyniu o jasnym kolorze</p><p>1 łyzeczka proszku do pieczenia</p><p>aromat najlepiej arakowy</p><p>1 łyżka maki ziemniaczanej</p><p>mleko do budyniu</p><p>Masa II</p><p>2 szklanki maku</p><p>2/3 szkl cukru</p><p>2 łyżki mąki ziemniaczanej</p><p>2 łyzki miodu</p><p>2 łyżki tartej bułki</p><p>3 jaja</p><p>aromat migdałowy</p><p></p><p></p><p>Robimy masę I</p><p>Twaróg ucieramy z margaryną i aromatem .</p><p>Dodajemy żółtka ubite wcześniej z cukrem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.</p><p>Gotujemy gęsty budyń z połowy mleka (MOŻNA TROCHĘ WIĘCEJ)studzimy i powoli dadajemy do ucieranej masy.</p><p></p><p>Musimy jeszcze dodać ubitą pianę z białek ale robimy to dopiero po prZygotowaniu masy II</p><p></p><p>Teraz masa nr.II</p><p>mak parzymy i dwa razy mielimy.Do maku dodajemy wszystkie składniki oprócz białek.Mieszamy .</p><p>Ubijamy pianę z białek i lekko mieszamy.</p><p>Do sera też mozemy już dodać ubitą pianę.</p><p>W formie układamy na przemian kupkami raz mak raz ser.</p><p>Pieczemy i polewamy polewą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ela2225, post: 340080, member: 1298"] Potrzebujemy: Masa I 1 kg twarogu 3 razy zmielonego 3/4 kostki margaryny 6 jaj 1,5 szkl cukru pudru paczka budyniu o jasnym kolorze 1 łyzeczka proszku do pieczenia aromat najlepiej arakowy 1 łyżka maki ziemniaczanej mleko do budyniu Masa II 2 szklanki maku 2/3 szkl cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyzki miodu 2 łyżki tartej bułki 3 jaja aromat migdałowy Robimy masę I Twaróg ucieramy z margaryną i aromatem . Dodajemy żółtka ubite wcześniej z cukrem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotujemy gęsty budyń z połowy mleka (MOŻNA TROCHĘ WIĘCEJ)studzimy i powoli dadajemy do ucieranej masy. Musimy jeszcze dodać ubitą pianę z białek ale robimy to dopiero po prZygotowaniu masy II Teraz masa nr.II mak parzymy i dwa razy mielimy.Do maku dodajemy wszystkie składniki oprócz białek.Mieszamy . Ubijamy pianę z białek i lekko mieszamy. Do sera też mozemy już dodać ubitą pianę. W formie układamy na przemian kupkami raz mak raz ser. Pieczemy i polewamy polewą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Smerf
Top
Bottom