Śmietankowe gwiazdki
Delikatne ciasteczka ze znacznym udziałem śmietany.
2,5 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
cukier waniliowy
10 dag masła
180 ml śmietany (18%)
Wymieszać suche składniki, dodać masło, posiekać, dodać śmietanę. Wyrabiać, aż masa będzie jednolita i cukier się prawie rozpuści. Rozwałkować, podsypując mąką, na grubość 2-3 mm, wycinać foremką np. gwiazdki. Piec 30 minut w temperaturze 180-200°C.
Delikatne ciasteczka ze znacznym udziałem śmietany.
2,5 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
cukier waniliowy
10 dag masła
180 ml śmietany (18%)
Wymieszać suche składniki, dodać masło, posiekać, dodać śmietanę. Wyrabiać, aż masa będzie jednolita i cukier się prawie rozpuści. Rozwałkować, podsypując mąką, na grubość 2-3 mm, wycinać foremką np. gwiazdki. Piec 30 minut w temperaturze 180-200°C.
