Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Soczyste grilowanie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 149642" data-attributes="member: 59"><p><strong>Kilka wskazowek dla kazdego miesa. </strong></p><p><u>Lekko natlusc ruszt</u> - unikniesz przywierania miesa, rozdzierania przy odrywaniu</p><p><u>Rozgrzej gril</u> - wysoka temperatura wytworzy spieczona powloke zatrzyma soki wewnatrz miesa</p><p><u>Zapomnij o istnieniu widelca</u> - dziurawienie nie pomaga zatrzymac sokow</p><p><u>To samo dotyczy lopatki do przewracania</u> - oszczednie. mieso najlepiej przewrovcic tylko raz. Niektorzy naciskaja mieso, jakby chcieli je przecisnac przez ruszt lopatka nie sluzy do tego. </p><p><u>sos do barbecue</u> - (slodkie marynaty) bejcowac kilka ostatnich minut. Cukier latwo sie pali. Przypalone mieso jest gorzkie i niezdrowe. </p><p>Po zdjeciu z grila mieso dobrze przykryc folia, zeby nie wysychalo. </p><p>Wieprzowinie dobrze robi "dojrzewanie" pod folia. Szczegolnie dotyczy to schabu. Sciagnac z grila gdy kropelka soku bedzie jeszcze lekko rozowa i poczekac 5min, zeby "doszlo" pod folia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 149642, member: 59"] [B]Kilka wskazowek dla kazdego miesa. [/B] [U]Lekko natlusc ruszt[/U] - unikniesz przywierania miesa, rozdzierania przy odrywaniu [U]Rozgrzej gril[/U] - wysoka temperatura wytworzy spieczona powloke zatrzyma soki wewnatrz miesa [U]Zapomnij o istnieniu widelca[/U] - dziurawienie nie pomaga zatrzymac sokow [U]To samo dotyczy lopatki do przewracania[/U] - oszczednie. mieso najlepiej przewrovcic tylko raz. Niektorzy naciskaja mieso, jakby chcieli je przecisnac przez ruszt lopatka nie sluzy do tego. [U]sos do barbecue[/U] - (slodkie marynaty) bejcowac kilka ostatnich minut. Cukier latwo sie pali. Przypalone mieso jest gorzkie i niezdrowe. Po zdjeciu z grila mieso dobrze przykryc folia, zeby nie wysychalo. Wieprzowinie dobrze robi "dojrzewanie" pod folia. Szczegolnie dotyczy to schabu. Sciagnac z grila gdy kropelka soku bedzie jeszcze lekko rozowa i poczekac 5min, zeby "doszlo" pod folia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Soczyste grilowanie
Top
Bottom