Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sok Pogromca Anemii - bomba witaminowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sionia" data-source="post: 1504690" data-attributes="member: 1706"><p>Cinko,</p><p>nie przejmuj się ilością wody, najwyżej sok wyjdzie &quot;cieńszy&quot;. Jak masz warzywa, to dostrugaj. Ja mam słój 5-litrowy. Od dłuzszego czau nie trzymam się dokładnie przepisu, staram się tylko utrzymać proporcje, że pietruszki i selera ma byc połowę tego co buraków i marchewki. Zdarza mi się dać jeszcze więcej buraków. Wody wlewam tak około 5-6 cm ponad warzywa. Nie umiem ci powiedziec ile konkretnie otrzymuje soku, bo zalewam &quot;na oko&quot;. A słój mam duży, bo nie znosze jak musiałabym sprzątać to co mogłoby uciec ze słoja podczas kiszenia. Słój stawiam jeszcze na tacy, by nie pobrudzic stołu.</p><p>W kuchni lepiej, żeby było ciepło - to fermentacja nastąpi szybciej. Piana dopiero się pokaże jak zacznie to się kisić. Czas kiszenia zależy od temperatury otoczenia. Pytasz się o smak - sok jest kwaśny. To podobna zasada jak kiszone ogórki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sionia, post: 1504690, member: 1706"] Cinko, nie przejmuj się ilością wody, najwyżej sok wyjdzie "cieńszy". Jak masz warzywa, to dostrugaj. Ja mam słój 5-litrowy. Od dłuzszego czau nie trzymam się dokładnie przepisu, staram się tylko utrzymać proporcje, że pietruszki i selera ma byc połowę tego co buraków i marchewki. Zdarza mi się dać jeszcze więcej buraków. Wody wlewam tak około 5-6 cm ponad warzywa. Nie umiem ci powiedziec ile konkretnie otrzymuje soku, bo zalewam "na oko". A słój mam duży, bo nie znosze jak musiałabym sprzątać to co mogłoby uciec ze słoja podczas kiszenia. Słój stawiam jeszcze na tacy, by nie pobrudzic stołu. W kuchni lepiej, żeby było ciepło - to fermentacja nastąpi szybciej. Piana dopiero się pokaże jak zacznie to się kisić. Czas kiszenia zależy od temperatury otoczenia. Pytasz się o smak - sok jest kwaśny. To podobna zasada jak kiszone ogórki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sok Pogromca Anemii - bomba witaminowa
Top
Bottom