Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sok Pogromca Anemii - bomba witaminowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sionia" data-source="post: 786084" data-attributes="member: 1706"><p>Składniki:</p><p>30 dag buraków</p><p>30 dag marchewki</p><p>15 dag pietruszki</p><p>15 dag selera</p><p>3-4 ząbki czosnku</p><p></p><p>Buraki, marchewkę, pietruszkę, seler umyć, obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej.</p><p>Wszystko wrzucić do wyparzonego słoja o pojemności ok. 4litry, lepiej 5 litrów.</p><p>Dodać pokrojone ząbki czosnku.</p><p>Zalać letnią, przegotowaną wodą - tak, by warzywa były przykryte (uważamy jednak, by naczynie nie było wypełnione po same brzegi - musi zostać zapas wolnej przestrzeni od góry naczynia, co zapobiegnie kipieniu soku podczas kiszenia).</p><p>Codziennie mieszać zawartość słoja, by uwalniać wytwarzające się gazy podczas kiszenia. Może powstawać na wierzchu piana, to ją zbierać i wyrzucać</p><p>Warzywa kiszą się 4-5 dni. </p><p>Po ukiszeniu sok przelać (przecedzić) do innego wyparzonego naczynia i trzymać w lodówce. Zlewając jedną porcję warto nastawić nową do kiszenia.</p><p>Codziennie pić szklankę soku. </p><p>NA ZDROWIE!!!!!!</p><p></p><p>ps. Już po miesiącu można być bardzo zdziwionym znaczną poprawą wyników morfologii</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sionia, post: 786084, member: 1706"] Składniki: 30 dag buraków 30 dag marchewki 15 dag pietruszki 15 dag selera 3-4 ząbki czosnku Buraki, marchewkę, pietruszkę, seler umyć, obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Wszystko wrzucić do wyparzonego słoja o pojemności ok. 4litry, lepiej 5 litrów. Dodać pokrojone ząbki czosnku. Zalać letnią, przegotowaną wodą - tak, by warzywa były przykryte (uważamy jednak, by naczynie nie było wypełnione po same brzegi - musi zostać zapas wolnej przestrzeni od góry naczynia, co zapobiegnie kipieniu soku podczas kiszenia). Codziennie mieszać zawartość słoja, by uwalniać wytwarzające się gazy podczas kiszenia. Może powstawać na wierzchu piana, to ją zbierać i wyrzucać Warzywa kiszą się 4-5 dni. Po ukiszeniu sok przelać (przecedzić) do innego wyparzonego naczynia i trzymać w lodówce. Zlewając jedną porcję warto nastawić nową do kiszenia. Codziennie pić szklankę soku. NA ZDROWIE!!!!!! ps. Już po miesiącu można być bardzo zdziwionym znaczną poprawą wyników morfologii [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Sok Pogromca Anemii - bomba witaminowa
Top
Bottom