- Sty 25, 2012
- 1,034
- 10
- 38
2 l rosołu z kurczaka
3 parówki cielęce lub drobiowe
ćwiartka pieczonego kurczaka
2 cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 ogórki kwaszone
kilka oliwek zielonych bez pestek
łyżka kaparów
łyżka margaryny
1/2 szkl. śmietany 18%
kilka ziaren ziela angielskiego
liść laurowy
natka pietruszki
pieprz, sól
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na margarynie, dodać ogórki kwaszone pokrojone w ćwierć plasterki oraz przecier.
Podlać kilkoma łyżkami rosołu i dusić jeszcze parę minut. Mięso z kurczaka oddzielić od kości, pokroić na kawałeczki, a parówki w plasterki.
Do rosołu wrzucić duszone warzywa, mięso, parówki, opłukane kapary, oliwki przekrojone na pół i przyprawy.
Gotować około 10min.Na koniec wlać śmietanę i jeszcze raz zagotować. Posypać zieleniną na talerzu.
Przepis jest z jakiejś gazety.
3 parówki cielęce lub drobiowe
ćwiartka pieczonego kurczaka
2 cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 ogórki kwaszone
kilka oliwek zielonych bez pestek
łyżka kaparów
łyżka margaryny
1/2 szkl. śmietany 18%
kilka ziaren ziela angielskiego
liść laurowy
natka pietruszki
pieprz, sól
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na margarynie, dodać ogórki kwaszone pokrojone w ćwierć plasterki oraz przecier.
Podlać kilkoma łyżkami rosołu i dusić jeszcze parę minut. Mięso z kurczaka oddzielić od kości, pokroić na kawałeczki, a parówki w plasterki.
Do rosołu wrzucić duszone warzywa, mięso, parówki, opłukane kapary, oliwki przekrojone na pół i przyprawy.
Gotować około 10min.Na koniec wlać śmietanę i jeszcze raz zagotować. Posypać zieleniną na talerzu.
Przepis jest z jakiejś gazety.