- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Sos 1000 Wysp
1. SOS
kubeczek śmietany 22%, (lub ewentualnie jagurt naturalny... ale wyjdzie mniej gęsty sos)
2 łyżki oleju sojowego,
2 łyżeczki octu,
pół łyżeczki cukru,
1 lub pół łyżeczki koncentratu pomidorowego ( tyle, by kolor był właściwy),
pół łyżeczki musztardy (najlepiej sarepskiej).
Wymieszać, można dodać drobniutko posiekane pół małej cebuli i korniszona. (można go ewentualnie zastąpić ogórkiem konserwowym bądź kiszonym, jeśli ktoś konserwowych nie lubi ).
2. SOS
3 łyżki majonezu
3 łyżki gęstej kwaśniej śmietany
2 łyżki białego octu balsamicznego
1 łyżka keczupu ( tyle, by kolor był właściwy)
Wymieszać.
Idealnie pasuje do pomidorów, ogórków, wszystkich sałatek, do wędlin, kanapek, do kiełbasek, kurczaka.
1. SOS
kubeczek śmietany 22%, (lub ewentualnie jagurt naturalny... ale wyjdzie mniej gęsty sos)
2 łyżki oleju sojowego,
2 łyżeczki octu,
pół łyżeczki cukru,
1 lub pół łyżeczki koncentratu pomidorowego ( tyle, by kolor był właściwy),
pół łyżeczki musztardy (najlepiej sarepskiej).
Wymieszać, można dodać drobniutko posiekane pół małej cebuli i korniszona. (można go ewentualnie zastąpić ogórkiem konserwowym bądź kiszonym, jeśli ktoś konserwowych nie lubi ).
2. SOS
3 łyżki majonezu
3 łyżki gęstej kwaśniej śmietany
2 łyżki białego octu balsamicznego
1 łyżka keczupu ( tyle, by kolor był właściwy)
Wymieszać.
Idealnie pasuje do pomidorów, ogórków, wszystkich sałatek, do wędlin, kanapek, do kiełbasek, kurczaka.
Ostatnią edycję dokonał moderator: