- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Sos Andaluzyjski
4 łyżki majonezu
1 łyżeczka przecieru pomidorowego
ząbek czosnku
1/2 łyzeczki papryki słodkiej
pieprz czarny - do smaku
papryka czerwona
1. Majonez wymieszać z przeciśniętym ząbkiem czosnku, przecierem pomidorowym papryką i pieprzem. ( Jeśli mamy, można dodać trochę nieostrej pasty paprykowej. )
2. Dodać pokrojone drobniutko pół czerwonej papryki. Pozostawić w lodówce na ok. 15 min, by smaki się połączyły.
We Francji podawany jest głównie do jajek w koszulkach, jednak idealnie nadaje się także do pieczonego kurczaka, ryby, krewetek, warzyw, sałat, kiełbasek i kanapek.
SMACZNEGO

4 łyżki majonezu
1 łyżeczka przecieru pomidorowego
ząbek czosnku
1/2 łyzeczki papryki słodkiej
pieprz czarny - do smaku
papryka czerwona
1. Majonez wymieszać z przeciśniętym ząbkiem czosnku, przecierem pomidorowym papryką i pieprzem. ( Jeśli mamy, można dodać trochę nieostrej pasty paprykowej. )
2. Dodać pokrojone drobniutko pół czerwonej papryki. Pozostawić w lodówce na ok. 15 min, by smaki się połączyły.
We Francji podawany jest głównie do jajek w koszulkach, jednak idealnie nadaje się także do pieczonego kurczaka, ryby, krewetek, warzyw, sałat, kiełbasek i kanapek.
SMACZNEGO


Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: