Sos Andaluzyjski*

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Sos Andaluzyjski

S4020985.jpg

4 łyżki majonezu
1 łyżeczka przecieru pomidorowego
ząbek czosnku
1/2 łyzeczki papryki słodkiej
pieprz czarny - do smaku
papryka czerwona


1. Majonez wymieszać z przeciśniętym ząbkiem czosnku, przecierem pomidorowym papryką i pieprzem. ( Jeśli mamy, można dodać trochę nieostrej pasty paprykowej. )

2. Dodać pokrojone drobniutko pół czerwonej papryki. Pozostawić w lodówce na ok. 15 min, by smaki się połączyły.

We Francji podawany jest głównie do jajek w koszulkach, jednak idealnie nadaje się także do pieczonego kurczaka, ryby, krewetek, warzyw, sałat, kiełbasek i kanapek.


SMACZNEGO
mniam.gif


wink.gif
 

Załączniki

  • S4020985.jpg
    S4020985.jpg
    26.2 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy