- Wrz 13, 2004
- 9,428
- 1
- 0
Przepis dostałam od mojej kuzynki. Sos dodaję (przeważnie z mięsem) do spaghetti
1,5 kg pomidorów ( bez skórki i pestek)
1 kostka rosołowa
1 łyżeczka: majeranku, soli, pieprzu, vegety
2 łyżki octu, cukru
3 łyżki oleju
3 ząbki czosnku
1 cebula
1-2 papryki
wszystko gotować ok. 40 minut, zmiksować, wlać do słoików pasteryzować
A ja robię tak:
gotuję same pomidory ze skórką i przecieram, potem dodaje pozostałe składniki - ale paprykę bez skórki (opiekam ją w piekarniku), a cebulę zeszkloną. Miksuję.
i nie daję vegety bo nie posiadam
1,5 kg pomidorów ( bez skórki i pestek)
1 kostka rosołowa
1 łyżeczka: majeranku, soli, pieprzu, vegety
2 łyżki octu, cukru
3 łyżki oleju
3 ząbki czosnku
1 cebula
1-2 papryki
wszystko gotować ok. 40 minut, zmiksować, wlać do słoików pasteryzować
A ja robię tak:
gotuję same pomidory ze skórką i przecieram, potem dodaje pozostałe składniki - ale paprykę bez skórki (opiekam ją w piekarniku), a cebulę zeszkloną. Miksuję.
i nie daję vegety bo nie posiadam