Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos holenderski i bearnaise*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="buncia" data-source="post: 856418" data-attributes="member: 8736"><p>Ok, czyli tak. Popraw jeśli coś robię źle.</p><p></p><p>Miksuję żółtka z cytryną w metalowej misce na garnku z wrzącą (cały czas) wodą (mikser na najwyższych obrotach) aż piana będzie gęsta jak śmietana (tzn. osiągnie konsystencję docelową kremu).</p><p></p><p>Powoli, cienkim strumykiem wlewam gorące masło (może powinno być tylko ciepłe?), nie zdejmując z garnka i nie przestawając mieszać. Chodzi o to aby masło się wchłonęło - ono nie ma zagęszczać?</p><p></p><p>Jeśli widzę, że zaczyna się warzyć, czy mam zdjąć z garnka?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="buncia, post: 856418, member: 8736"] Ok, czyli tak. Popraw jeśli coś robię źle. Miksuję żółtka z cytryną w metalowej misce na garnku z wrzącą (cały czas) wodą (mikser na najwyższych obrotach) aż piana będzie gęsta jak śmietana (tzn. osiągnie konsystencję docelową kremu). Powoli, cienkim strumykiem wlewam gorące masło (może powinno być tylko ciepłe?), nie zdejmując z garnka i nie przestawając mieszać. Chodzi o to aby masło się wchłonęło - ono nie ma zagęszczać? Jeśli widzę, że zaczyna się warzyć, czy mam zdjąć z garnka? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Sosy
Sos holenderski i bearnaise*
Top
Bottom