- Cze 11, 2006
- 19,624
- 0
- 0
400 ml śmietany 18%
1/3 musztardy sarebskiej kamis
2/3 musztardy chrzanowej kamis
szczypta soli
2 czubate łyżeczki cukru
łyżka octu
wymieszać, dodać trochę mleka bo gęstnieje po odstawieniu.
Przepis rodzinny, przekazywany z pokolenia na pokolenie, pochodzi gdzieś ze wschodu.
Nadaje się do sałatki jarzynowej, mięs i wędlin, gotowanych na twardo jaj.
Zdjęcia potem.
Wszystkie ilości składników są "mniej więcej", teść zawsze próbuje i tego doda, tamtego doda, wiadomo, każdy ma swój smak i zawsze ten sos trochę inny wychodzi.
wersja light:
śmietana 12% a kto wie, może i z jogurtem by wyszło
1/3 musztardy sarebskiej kamis
2/3 musztardy chrzanowej kamis
szczypta soli
2 czubate łyżeczki cukru
łyżka octu
wymieszać, dodać trochę mleka bo gęstnieje po odstawieniu.
Przepis rodzinny, przekazywany z pokolenia na pokolenie, pochodzi gdzieś ze wschodu.
Nadaje się do sałatki jarzynowej, mięs i wędlin, gotowanych na twardo jaj.
Zdjęcia potem.
Wszystkie ilości składników są "mniej więcej", teść zawsze próbuje i tego doda, tamtego doda, wiadomo, każdy ma swój smak i zawsze ten sos trochę inny wychodzi.
wersja light:
śmietana 12% a kto wie, może i z jogurtem by wyszło
Ostatnią edycję dokonał moderator: