- Maj 5, 2010
- 1,297
- 0
- 0
Dziś udało mi się dostać przepis na super sos paprykowy,w ubiegłym roku dostałam gotowy,teraz sama go sobie zrobię
4 kg papryki
1/2 l octu 10 %
10 dkg miodu
10 dkg cukru lub można zastąpić też go miodem
1/2 szkl oliwy
sól
Pokrojoną paprykę zagotować z octem,następnie ją odcedzić i zmielić a najlepiej zmiksować.
Do papryki dodać miód ,cukier ,oliwę,sól
Zagotować wkładać do słoików i pasteryzować 10 min.

4 kg papryki
1/2 l octu 10 %
10 dkg miodu
10 dkg cukru lub można zastąpić też go miodem
1/2 szkl oliwy
sól
Pokrojoną paprykę zagotować z octem,następnie ją odcedzić i zmielić a najlepiej zmiksować.
Do papryki dodać miód ,cukier ,oliwę,sól
Zagotować wkładać do słoików i pasteryzować 10 min.