- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Sos pieczarkowy
niewielka ilość oleju rzepakowego
1 ząbek czosnku
2 cebule, pokrojone w drobną kosteczkę
500 g pieczarek , pokrojonych w czosnek
1 gałązka rozmarynu
100 ml białego wytrawnego wina
50 g masła
200 ml śmietany 30%
2 łyżki sosu sojowego
biały mielony pieprz
1. Na patelni podgrzewamy olej rzepakowy. dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, a następnie dodajemy cebulę. Gdy cebula się zeszkli przekładamy do miseczki
2.Ponownie wlewamy niewielką ilość oleju, przesmażamy pieczarki. Dodajemy cebulę i czosnek oraz wino i rozmaryn. Podgrzewamy aż wino wyparuje.
3.Dodajemy masło, śmietanę oraz sos sojowy. Doprawiamy białym pieprzem. W razie potrzeby redukujemy płyn.

niewielka ilość oleju rzepakowego
1 ząbek czosnku
2 cebule, pokrojone w drobną kosteczkę
500 g pieczarek , pokrojonych w czosnek
1 gałązka rozmarynu
100 ml białego wytrawnego wina
50 g masła
200 ml śmietany 30%
2 łyżki sosu sojowego
biały mielony pieprz
1. Na patelni podgrzewamy olej rzepakowy. dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, a następnie dodajemy cebulę. Gdy cebula się zeszkli przekładamy do miseczki
2.Ponownie wlewamy niewielką ilość oleju, przesmażamy pieczarki. Dodajemy cebulę i czosnek oraz wino i rozmaryn. Podgrzewamy aż wino wyparuje.
3.Dodajemy masło, śmietanę oraz sos sojowy. Doprawiamy białym pieprzem. W razie potrzeby redukujemy płyn.