Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
sos pomidorowy podstawowy wg Petera Reinharta
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 1420339" data-attributes="member: 151"><p>Nie, nie rozmięka ale to ma być ręcznik z tych mocniejszych, nie taki cienki jak to czasem bywa, ja używam tych z Rossmanna pakowanych po 4 sztuki, są też w 8-pakach. Jak już ta woda zleci z pomidorów, to przykładam do sita miskę do góry dnem i szybko obracam, wtedy ręcznik wpada z pomidorami do miski i łatwo można go wyjąć, a to co ewentualnie na nim zostanie można delikatnie zebrać łyżką. Podejrzewam, że na gęstym nylonowym sicie dałoby się odsączyć i bez ręcznika, moje sitko jest chyba jednak zbyt luźne. Aha, lepiej używać sit z tworzywa, metalowe w zetknięciu z kwasem z pomidorów mogą pewnie pozostawić swój smak.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 1420339, member: 151"] Nie, nie rozmięka ale to ma być ręcznik z tych mocniejszych, nie taki cienki jak to czasem bywa, ja używam tych z Rossmanna pakowanych po 4 sztuki, są też w 8-pakach. Jak już ta woda zleci z pomidorów, to przykładam do sita miskę do góry dnem i szybko obracam, wtedy ręcznik wpada z pomidorami do miski i łatwo można go wyjąć, a to co ewentualnie na nim zostanie można delikatnie zebrać łyżką. Podejrzewam, że na gęstym nylonowym sicie dałoby się odsączyć i bez ręcznika, moje sitko jest chyba jednak zbyt luźne. Aha, lepiej używać sit z tworzywa, metalowe w zetknięciu z kwasem z pomidorów mogą pewnie pozostawić swój smak. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
sos pomidorowy podstawowy wg Petera Reinharta
Top
Bottom