- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
W jakimś programie tv zobaczyłam, bardzo nam smakuje ( myślę, że do innego mięsa białego też będzie OK:
galaretka z pieczenia mięsa
rodzynki
pokrojone śliwki kaliornijskie ( ja na mniej więcej 2 szkl. płynu daję ok. 5 dag rodzynek i 3 dag śliwek)
miód
czosnek granulowany
sok z cytryny
czerwone wino(węgierskie)-ja nie daję
cukier do smaku
galaretkę z pieczenia mięsa rozpuścić, dodać rodzynki i gotować, dołożyć pokrojone śliwki, miód, sok z cytryny, czosnek i cukier ( oraz wino-ale ja nie lubię )
Miód, sok z cytryny i cukier dodawać stopniowo ( np. po łyżce) aby wyczuć smak, który najbardziej będzie nam odpowiadał (sos ma być słodko-kwaśny)
Zagęścić zasmażką białą z mąki i masła.
galaretka z pieczenia mięsa
rodzynki
pokrojone śliwki kaliornijskie ( ja na mniej więcej 2 szkl. płynu daję ok. 5 dag rodzynek i 3 dag śliwek)
miód
czosnek granulowany
sok z cytryny
czerwone wino(węgierskie)-ja nie daję
cukier do smaku
galaretkę z pieczenia mięsa rozpuścić, dodać rodzynki i gotować, dołożyć pokrojone śliwki, miód, sok z cytryny, czosnek i cukier ( oraz wino-ale ja nie lubię )
Miód, sok z cytryny i cukier dodawać stopniowo ( np. po łyżce) aby wyczuć smak, który najbardziej będzie nam odpowiadał (sos ma być słodko-kwaśny)
Zagęścić zasmażką białą z mąki i masła.
Ostatnią edycję dokonał moderator: