Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sos słodko-kwaśny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote=".agatka." data-source="post: 1156016" data-attributes="member: 12156"><p>I ja zrobiłam. Wpiszę swoje uwagi na przyszły rok.</p><p>Z poniższych proporcji otrzymałam 5 litrów sosu, powkładałam do słoików po 350-400 ml. Dla nas akurat na 2 osoby.</p><p></p><p>dałam:</p><p>1,5 litra przecieru z pomidorów</p><p>800g drobno posiekanych pomidorów bez skóry</p><p>800g cebuli w piórka, nie za cienkie - gdybym dała więcej to by była sama cebula w tym sosie</p><p>po 1 czerownej, zielonej i żółtej papryce w paski</p><p>1 puszkę kukurydzy</p><p>1 puszkę pędów bambusa 230g - mogłoby być spokojnie 2 razy więcej</p><p>4 duże marchewki w słupki</p><p>1 puszkę ananasa z sokiem - trochę więcej tego ananasa też by było dobrze</p><p>1 szklankę + 3-4 łyżki cukru</p><p>4 łyżeczki soli - najpierw 2, później dosmaczyłam</p><p>1 łyżeczkę chili w proszku</p><p>2 łyżki curry</p><p>2 łyżki pieprzu mielonego</p><p>3/4 szklanki octu 10%</p><p></p><p>Nie chcę sobie wyobrażać co by było gdybym dała 3 szklanki cukru.</p><p>Mąki ziemniaczanej nie dodawałam.</p><p></p><p>Zagotowałam przecier i pomidory, dodałam:</p><p>cebulę - gotowałam 15 minut</p><p>ocet i przyprawy - zagotowałam</p><p>marchew - 10 minut</p><p>reszta warzyw - zagotowałam i gotowałam 8-10 minut</p><p>dolałam sok z ananasa, bo były bardzo gęste - zagotowałam i gorące do słoików.</p><p></p><p>Nie pasteryzowałam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE=".agatka., post: 1156016, member: 12156"] I ja zrobiłam. Wpiszę swoje uwagi na przyszły rok. Z poniższych proporcji otrzymałam 5 litrów sosu, powkładałam do słoików po 350-400 ml. Dla nas akurat na 2 osoby. dałam: 1,5 litra przecieru z pomidorów 800g drobno posiekanych pomidorów bez skóry 800g cebuli w piórka, nie za cienkie - gdybym dała więcej to by była sama cebula w tym sosie po 1 czerownej, zielonej i żółtej papryce w paski 1 puszkę kukurydzy 1 puszkę pędów bambusa 230g - mogłoby być spokojnie 2 razy więcej 4 duże marchewki w słupki 1 puszkę ananasa z sokiem - trochę więcej tego ananasa też by było dobrze 1 szklankę + 3-4 łyżki cukru 4 łyżeczki soli - najpierw 2, później dosmaczyłam 1 łyżeczkę chili w proszku 2 łyżki curry 2 łyżki pieprzu mielonego 3/4 szklanki octu 10% Nie chcę sobie wyobrażać co by było gdybym dała 3 szklanki cukru. Mąki ziemniaczanej nie dodawałam. Zagotowałam przecier i pomidory, dodałam: cebulę - gotowałam 15 minut ocet i przyprawy - zagotowałam marchew - 10 minut reszta warzyw - zagotowałam i gotowałam 8-10 minut dolałam sok z ananasa, bo były bardzo gęste - zagotowałam i gorące do słoików. Nie pasteryzowałam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Sos słodko-kwaśny
Bottom