- Sty 2, 2008
- 13,187
- 7,894
- 113
Wprawdzie są tutaj już inne przepisy na sos tatarski, ale w każdym są nieco inne składniki, więc wpiszę i ten, może się komuś przyda.
Przepis pochodzi z miesięcznika "Kuchnia", ale nie wiem, który numer i rok, bo jest wklejony w zeszycie.
Sos tatarski
Składniki:
30 dag majonezu
2 jajka ugotowane na twardo
po 2 łyżki posiekanych grzybków marynowanych i ogórków konserwowych lub korniszonów
1 łyżka posiekanego szczypiorku
10 dag jogurtu naturalnego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka cukru pudru
sól
Jajka obrać, pokroić w kostkę, dodać pozostałe składniki sosu, wymieszać.

Przepis pochodzi z miesięcznika "Kuchnia", ale nie wiem, który numer i rok, bo jest wklejony w zeszycie.
Sos tatarski
Składniki:
30 dag majonezu
2 jajka ugotowane na twardo
po 2 łyżki posiekanych grzybków marynowanych i ogórków konserwowych lub korniszonów
1 łyżka posiekanego szczypiorku
10 dag jogurtu naturalnego
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka cukru pudru
sól
Jajka obrać, pokroić w kostkę, dodać pozostałe składniki sosu, wymieszać.
