- Lut 28, 2006
- 7,620
- 1
- 38
Przeglądałam kiedyś w księgarni jakąś książkę o grillowaniu, tytułu niestety nie pamiętam, za to przepis na sos utkwił mi w pamięci bardzo dobrze, nigdy nie jadłam wersji kupnej, więc nie wiem jak odnosi się do oryginału, dla mnie smakuje wyjątkowo.
Składniki:
1 średni korniszon
0,5 szalotki
0,25 strąka zgrillowanej czerwonej papryki
50 g majonezu
3 łyżki kwaśnej śmietany
3 łyżki ketchupu
2 żółtka ugotowane na twardo
sól i chilli do smaku
Wykonanie:
Korniszona, szalotkę i paprykę drobno posiekać, żółtka rozdrobnić widelcem i rozetrzeć ze śmietaną. Wszystkie składniki połączyć, schłodzić i podawać
Składniki:
1 średni korniszon
0,5 szalotki
0,25 strąka zgrillowanej czerwonej papryki
50 g majonezu
3 łyżki kwaśnej śmietany
3 łyżki ketchupu
2 żółtka ugotowane na twardo
sól i chilli do smaku
Wykonanie:
Korniszona, szalotkę i paprykę drobno posiekać, żółtka rozdrobnić widelcem i rozetrzeć ze śmietaną. Wszystkie składniki połączyć, schłodzić i podawać

Ostatnią edycję dokonał moderator: