- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
dla Ivy wpisuje. Z indykiem (na cieplo czy zimno) smakuje po prostu wybornie.
biore:
350g swiezych zurawin,
ok 150g cukru, ilosc zalezna od rodzaju zurawin
5 lyzek alkoholu dobrego (uzywam rumu, brandy, Port, gin co mi w rece wpadnie)
75ml soku z pomaranczy
Wszystko wkladam do garnka, mieszam, doprowadzam do wrzenia i gotuje 15-20 min, az zurawiny rozgotuja sie i powstanie gesty sos (jak dzem). Przekladam do sloika, trzymam w lodowce.
biore:
350g swiezych zurawin,
ok 150g cukru, ilosc zalezna od rodzaju zurawin
5 lyzek alkoholu dobrego (uzywam rumu, brandy, Port, gin co mi w rece wpadnie)
75ml soku z pomaranczy
Wszystko wkladam do garnka, mieszam, doprowadzam do wrzenia i gotuje 15-20 min, az zurawiny rozgotuja sie i powstanie gesty sos (jak dzem). Przekladam do sloika, trzymam w lodowce.