Spaghetti al Pesto

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
Spaghetti al Pesto

40 dag makaronu spaghetti,
150 ml oliwy z oliwek,
5 dag orzeszków pinii,
6 dag startego parmezanu,
3 ząbki czosnku,
1 łyżka posiekanej świeżej bazylii,
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku.

Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. W naczyniu wymieszać oliwę, posiekane orzeszki, przesiśnięty przez praskę czosnek i posiekaną bazylię. Doprawić solą i pieprzem. Makaron wrzucić na gorący sos. Posypać parmezanem, wymieszać.
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Pesto nie nalezy podgrzewac. Jesli juz, to leciutko: w misce nad para wodna.
 

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
A pokaż mi Polaka, który na codziń używa moździerza
Bahus
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Mozna w blenderze dzbankowym: Wlosi to dopuszczaja, Genuenczycy nie.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy