- Wrz 16, 2004
- 886
- 0
- 0
Spaghetti al Pesto
40 dag makaronu spaghetti,
150 ml oliwy z oliwek,
5 dag orzeszków pinii,
6 dag startego parmezanu,
3 ząbki czosnku,
1 łyżka posiekanej świeżej bazylii,
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku.
Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. W naczyniu wymieszać oliwę, posiekane orzeszki, przesiśnięty przez praskę czosnek i posiekaną bazylię. Doprawić solą i pieprzem. Makaron wrzucić na gorący sos. Posypać parmezanem, wymieszać.
40 dag makaronu spaghetti,
150 ml oliwy z oliwek,
5 dag orzeszków pinii,
6 dag startego parmezanu,
3 ząbki czosnku,
1 łyżka posiekanej świeżej bazylii,
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku.
Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. W naczyniu wymieszać oliwę, posiekane orzeszki, przesiśnięty przez praskę czosnek i posiekaną bazylię. Doprawić solą i pieprzem. Makaron wrzucić na gorący sos. Posypać parmezanem, wymieszać.