- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Spaghetti con funghi - ponieważ miałam ogromną ochotę na pieczarki, połączoną z ochotą na lekkie i szybkie danie, zrobiłam tak:
na 2 osoby
makaron spaghetti
1/4 kg pieczarek
2 ząbki czosnku
ocet balsamiczny
miód wielokwiatowy
sól, pieprz
parmezan lub ser żółty
olej
Makaron ugotować.
W tym czasie na dużej, głębokiej patelni usmażyć do zrumienienia pokrojone na 4 części pieczarki. Dodać przeciśnięty ząbek czosnku.
W miseczce wymieszać 2 łyżki octu balsamicznego z 1 łyżeczką miodu i przeciśniętym ząbkiem czosnku.
Na patelnię z usmażonymi pieczarkami dodać ugotowany makaron i wlać sos. Dodać sól i pieprz do smaku. Wymieszać dokładnie. Podawać posypane serem. Idealnie pasują listki świeżej bazylii.

na 2 osoby
makaron spaghetti
1/4 kg pieczarek
2 ząbki czosnku
ocet balsamiczny
miód wielokwiatowy
sól, pieprz
parmezan lub ser żółty
olej
Makaron ugotować.
W tym czasie na dużej, głębokiej patelni usmażyć do zrumienienia pokrojone na 4 części pieczarki. Dodać przeciśnięty ząbek czosnku.
W miseczce wymieszać 2 łyżki octu balsamicznego z 1 łyżeczką miodu i przeciśniętym ząbkiem czosnku.
Na patelnię z usmażonymi pieczarkami dodać ugotowany makaron i wlać sos. Dodać sól i pieprz do smaku. Wymieszać dokładnie. Podawać posypane serem. Idealnie pasują listki świeżej bazylii.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: