400 g spaghetti, 20 dkg fety, 2 ząbki czosnku, 5 dkg czarnych oliwek (ewentualnie zielonych) 50 dkg pomidorów, ewentualnie słoiczek koncentratu pomidorowego, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz, bazylia
Spaghetti ugotować w lekko osolonej wodzie al dente. Na oliwie podsmażyć posiekany czosnek, dodać obrane ze skórki i podrobione pomidory oraz koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku. Dusić do momentu gdy pomidory będą miękuśkie. Gdy makaron ostygnie, wymieszać z sosem, oliwkami i pokrojona w kostkę fetą.
Spaghetti ugotować w lekko osolonej wodzie al dente. Na oliwie podsmażyć posiekany czosnek, dodać obrane ze skórki i podrobione pomidory oraz koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku. Dusić do momentu gdy pomidory będą miękuśkie. Gdy makaron ostygnie, wymieszać z sosem, oliwkami i pokrojona w kostkę fetą.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: