- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
400 g spaghetti
150 g pecorino sardo – owczego sera z Sardynii
około 400 g pomidorków koktajlowych
2 – 3 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku – pokrojonego w plasterki
1 saszetka szafranu
ciut ostrej papryczki (niekoniecznie)
pół kieliszka białego lub różowego wina
Makaron gotować w osolonej wodzie
Ser zetrzeć
Pomidorki pokroić w ćwiartki
Szafran wsypać do wina
Rozgrzać oliwę, przesmażyć na niej czosnek, wrzucić pomidorki, wlać wino.
Dodać połowę sera, poddusić chwilę. Podlać 3 łyżkami wody spod makaronu. Odcedzić makaron, wrzucić na patelnię z pomidorami, dodać resztę sera, wymieszać i podawać
150 g pecorino sardo – owczego sera z Sardynii
około 400 g pomidorków koktajlowych
2 – 3 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku – pokrojonego w plasterki
1 saszetka szafranu
ciut ostrej papryczki (niekoniecznie)
pół kieliszka białego lub różowego wina
Makaron gotować w osolonej wodzie
Ser zetrzeć
Pomidorki pokroić w ćwiartki
Szafran wsypać do wina
Rozgrzać oliwę, przesmażyć na niej czosnek, wrzucić pomidorki, wlać wino.
Dodać połowę sera, poddusić chwilę. Podlać 3 łyżkami wody spod makaronu. Odcedzić makaron, wrzucić na patelnię z pomidorami, dodać resztę sera, wymieszać i podawać

Ostatnią edycję dokonał moderator: