- Mar 20, 2008
 
- 7,867
 
- 934
 
- 113
 
SKŁADNIKI:
2-3 pory
pęczek szczypiorku
200 ml kremówki
puszka kukurydzy
puszka groszku
2-3 trójkąciki serka topionego
masło (bądź olej)
sól, pieprz
makaron pełnoziarnisty
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Na dużej patelni (najlepiej woku) na maśle poddusić pokrojone w cienkie talarki pory i posiekany szczypiorek. Dosypać groszek i kukurydzę, wymieszać. Zalać kremówką. Dusić kilka minut. Dodać ser topiony. Wymieszać dobrze, aż do rozpuszczenia serka. Doprawić solą i pieprzem. Do przygotowanego sosu wrzucić ugotowany makaron, dokładnie wymieszać.
MSACZNEGO
		
	
   
	
	
	
		
		
		
		
	
	
		
	
 
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
		
	

	
		
			
		
		
	
			
			2-3 pory
pęczek szczypiorku
200 ml kremówki
puszka kukurydzy
puszka groszku
2-3 trójkąciki serka topionego
masło (bądź olej)
sól, pieprz
makaron pełnoziarnisty
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Na dużej patelni (najlepiej woku) na maśle poddusić pokrojone w cienkie talarki pory i posiekany szczypiorek. Dosypać groszek i kukurydzę, wymieszać. Zalać kremówką. Dusić kilka minut. Dodać ser topiony. Wymieszać dobrze, aż do rozpuszczenia serka. Doprawić solą i pieprzem. Do przygotowanego sosu wrzucić ugotowany makaron, dokładnie wymieszać.
MSACZNEGO
	
		
			
		
		
	

Załączniki
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: