- Mar 20, 2008
- 7,689
- 860
- 113
SKŁADNIKI:
2-3 pory
pęczek szczypiorku
200 ml kremówki
puszka kukurydzy
puszka groszku
2-3 trójkąciki serka topionego
masło (bądź olej)
sól, pieprz
makaron pełnoziarnisty
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Na dużej patelni (najlepiej woku) na maśle poddusić pokrojone w cienkie talarki pory i posiekany szczypiorek. Dosypać groszek i kukurydzę, wymieszać. Zalać kremówką. Dusić kilka minut. Dodać ser topiony. Wymieszać dobrze, aż do rozpuszczenia serka. Doprawić solą i pieprzem. Do przygotowanego sosu wrzucić ugotowany makaron, dokładnie wymieszać.
MSACZNEGO

2-3 pory
pęczek szczypiorku
200 ml kremówki
puszka kukurydzy
puszka groszku
2-3 trójkąciki serka topionego
masło (bądź olej)
sól, pieprz
makaron pełnoziarnisty
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Na dużej patelni (najlepiej woku) na maśle poddusić pokrojone w cienkie talarki pory i posiekany szczypiorek. Dosypać groszek i kukurydzę, wymieszać. Zalać kremówką. Dusić kilka minut. Dodać ser topiony. Wymieszać dobrze, aż do rozpuszczenia serka. Doprawić solą i pieprzem. Do przygotowanego sosu wrzucić ugotowany makaron, dokładnie wymieszać.
MSACZNEGO




Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: