- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Spaghetti z cukinią i gorgonzolą
200 g spaghetti
2 jajka
2 ząbki czosnku
80 g sera gorgonzola
Sól i pieprz
200 g cukinii
1 gruszka
2 łyżki cukru
40 g masła
Łyżkę tymianku
1.Cukinię i wypestkowaną gruszkę pokroić w 1 cm kostkę.
2.Zmiksować jajka, ser i czosnek. Doprawić solą i pieprzem.
3.Gotować makaron.
4.Rozgrzać masło i na nim smażyć przez 4 minuty cukinię i gruszkę.
5.Odcedzić makaron i natychmiast wymieszać z jajkiem i warzywami. Posypać tymiankiem i podawać.
Ps1. Przepis na 2 osoby. Pochodzi z czasopisma FürjedenTag 11/2016.
Ps2. Wartość kaloryczna na porcję 810 kcal

200 g spaghetti
2 jajka
2 ząbki czosnku
80 g sera gorgonzola
Sól i pieprz
200 g cukinii
1 gruszka
2 łyżki cukru
40 g masła
Łyżkę tymianku
1.Cukinię i wypestkowaną gruszkę pokroić w 1 cm kostkę.
2.Zmiksować jajka, ser i czosnek. Doprawić solą i pieprzem.
3.Gotować makaron.
4.Rozgrzać masło i na nim smażyć przez 4 minuty cukinię i gruszkę.
5.Odcedzić makaron i natychmiast wymieszać z jajkiem i warzywami. Posypać tymiankiem i podawać.
Ps1. Przepis na 2 osoby. Pochodzi z czasopisma FürjedenTag 11/2016.
Ps2. Wartość kaloryczna na porcję 810 kcal