- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
3 cm imbiru zetrzeć, wrzucić na oliwę, obsmażyć, dodać krewetki mrożone (około 250g). Smażyć. Podlać kieliszkiem np. whisky lub koniaku (niekoniecznieO. Odparować.
Zdjąć z patelni.
Na oliwie po krewetkach dusić 1-2 puszki pomidorów (rzadko sie to zdarza, ale do tego przepisu naprawdę lepiej pasują puszkowe od świeżych) z 1 papryczką chilli. Poddusić chwilkę. Dodać krewetki. Można dodać skórkę z cytryny. Doprawić do smaku.
Wymieszać z makaronem
Zdjąć z patelni.
Na oliwie po krewetkach dusić 1-2 puszki pomidorów (rzadko sie to zdarza, ale do tego przepisu naprawdę lepiej pasują puszkowe od świeżych) z 1 papryczką chilli. Poddusić chwilkę. Dodać krewetki. Można dodać skórkę z cytryny. Doprawić do smaku.
Wymieszać z makaronem
Ostatnią edycję dokonał moderator: