- Wrz 10, 2008
- 26
- 0
- 0
400g makaronu spaghetti
250g poledwicy(wedliny),szynki albo boczku
300g pieczarek
200g startego sera zoltego
3 lyzki margaryny
1 lyzka oleju
3 zabki czosnku
mala slodka smietana (najlepiej 30%)
sol,pieprz,slodka papryka, bazylia
1.Makaron gotujemy.
2.Oszyszczone pieczarki kroimy w cwiartki i podsmazamy na margarynie, poledwice kroimy w paski ok 2-cm dlg i 0,5-cm grubosci i podsmazamy na oleju na osobnej patelni.
3.Gdy pieczarki i poledwica sie zrumienia, delikatnie mieszamy i odstawiamy z ognia.Dodajemy smietane, ser i roztarty czosnek.Jezeli ser sie nie rozpusci, nalezy podgrzac sos tak, by mial gesta konsystencje
4.Sos przelewamy do garnka z makaronem, dokladnie mieszamy i przyprawiamy do smaku.
250g poledwicy(wedliny),szynki albo boczku
300g pieczarek
200g startego sera zoltego
3 lyzki margaryny
1 lyzka oleju
3 zabki czosnku
mala slodka smietana (najlepiej 30%)
sol,pieprz,slodka papryka, bazylia
1.Makaron gotujemy.
2.Oszyszczone pieczarki kroimy w cwiartki i podsmazamy na margarynie, poledwice kroimy w paski ok 2-cm dlg i 0,5-cm grubosci i podsmazamy na oleju na osobnej patelni.
3.Gdy pieczarki i poledwica sie zrumienia, delikatnie mieszamy i odstawiamy z ognia.Dodajemy smietane, ser i roztarty czosnek.Jezeli ser sie nie rozpusci, nalezy podgrzac sos tak, by mial gesta konsystencje
4.Sos przelewamy do garnka z makaronem, dokladnie mieszamy i przyprawiamy do smaku.
Ostatnią edycję dokonał moderator: