Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Spaghetti z polędwicą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="SWEETY" data-source="post: 748875" data-attributes="member: 10742"><p>400g makaronu spaghetti</p><p>250g poledwicy(wedliny),szynki albo boczku</p><p>300g pieczarek</p><p>200g startego sera zoltego</p><p>3 lyzki margaryny</p><p>1 lyzka oleju</p><p>3 zabki czosnku</p><p>mala slodka smietana (najlepiej 30%)</p><p>sol,pieprz,slodka papryka, bazylia</p><p></p><p>1.Makaron gotujemy.</p><p>2.Oszyszczone pieczarki kroimy w cwiartki i podsmazamy na margarynie, poledwice kroimy w paski ok 2-cm dlg i 0,5-cm grubosci i podsmazamy na oleju na osobnej patelni.</p><p>3.Gdy pieczarki i poledwica sie zrumienia, delikatnie mieszamy i odstawiamy z ognia.Dodajemy smietane, ser i roztarty czosnek.Jezeli ser sie nie rozpusci, nalezy podgrzac sos tak, by mial gesta konsystencje</p><p>4.Sos przelewamy do garnka z makaronem, dokladnie mieszamy i przyprawiamy do smaku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SWEETY, post: 748875, member: 10742"] 400g makaronu spaghetti 250g poledwicy(wedliny),szynki albo boczku 300g pieczarek 200g startego sera zoltego 3 lyzki margaryny 1 lyzka oleju 3 zabki czosnku mala slodka smietana (najlepiej 30%) sol,pieprz,slodka papryka, bazylia 1.Makaron gotujemy. 2.Oszyszczone pieczarki kroimy w cwiartki i podsmazamy na margarynie, poledwice kroimy w paski ok 2-cm dlg i 0,5-cm grubosci i podsmazamy na oleju na osobnej patelni. 3.Gdy pieczarki i poledwica sie zrumienia, delikatnie mieszamy i odstawiamy z ognia.Dodajemy smietane, ser i roztarty czosnek.Jezeli ser sie nie rozpusci, nalezy podgrzac sos tak, by mial gesta konsystencje 4.Sos przelewamy do garnka z makaronem, dokladnie mieszamy i przyprawiamy do smaku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Spaghetti z polędwicą
Top
Bottom