- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
Bardzo sycaca i zdrowa potrawa, calkiem odmienny sos do spaghetti niz te jakie znamy
slyszac to polaczenie najpierw zrobilam tak
a po kosnumpcji tak
Skaldniki na ok. dwie porcje
pol szklanki czerwonej soczewicy
1 cebula
1 kubek kwasnej smietany
sol, pieprz, cumin, kolendra, slodka papryka w proszku
soczewice wyplukac na sicie, dac do garnka zalac woda, dodac szczypte soli i kolendry mielonej, gotowac pare minut az zmieknie w razie potrzeby odcedzic na sicie
w garnku poddusic cebule pokrojona w kostke, dodac smietane i soczewice, przyprawic kolendra, cuminem i papryka, sola i pieprzem
ugotowac spaghetti
gotowe! szybciutka potrawa
tutaj zdjecie, niezbyt apetycznie wyglada, ale w rzeczywistosci smakuje wybornie
przed tym daniem podalam takie cos:
plastry pomidora przykryte mozarela bufalska i przsmazonymi wstazkami cukini, posolic, popieprzyc polac oliwa z oliwek i octem balsamicznym, zostawic do przegryzienia

slyszac to polaczenie najpierw zrobilam tak


Skaldniki na ok. dwie porcje
pol szklanki czerwonej soczewicy
1 cebula
1 kubek kwasnej smietany
sol, pieprz, cumin, kolendra, slodka papryka w proszku
soczewice wyplukac na sicie, dac do garnka zalac woda, dodac szczypte soli i kolendry mielonej, gotowac pare minut az zmieknie w razie potrzeby odcedzic na sicie
w garnku poddusic cebule pokrojona w kostke, dodac smietane i soczewice, przyprawic kolendra, cuminem i papryka, sola i pieprzem
ugotowac spaghetti
gotowe! szybciutka potrawa

tutaj zdjecie, niezbyt apetycznie wyglada, ale w rzeczywistosci smakuje wybornie

przed tym daniem podalam takie cos:
plastry pomidora przykryte mozarela bufalska i przsmazonymi wstazkami cukini, posolic, popieprzyc polac oliwa z oliwek i octem balsamicznym, zostawic do przegryzienia
